Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KEV’den öğrenci bursu için yeni yöntem

KEV, 9 Eylül itibariyle burs başvurularını almaya başlayacak. Başkan Tolga Sirmen ve yönetiminin kurduğu sistemle birlikte belirli başarı ortalamasını yakalayanlar ile dezavantajlı öğrenciler, dışarıdan müdahale olmadan burs alabilecek.

KEV, 9 Eylül itibariyle

Öğrenci bursu konusunda Kocaeli’nin en önemli kurumlarının başında gelen Kocaeli Eğitim Vakfı (KEV), bu konuda yeni bir sistemi hayata geçirdi. Bu sisteme göre belirli başarı ortalamasını yakalayanlar ile dezavantajlı gruplar, dışarıdan müdahale olmadan burs alabilecek. KEV, bu sistemle şeffaflık içerisinde en doğru öğrencilere ulaşma amacı taşıyor.

İŞTE YENİ KRİTER

KEV Başkanı Tolga Sirmen, 9 Eylül ile 30 Eylül tarihleri arasında burs başvurularını alacaklarını ifade ederken, “Öğrenciler internet sitemize girecekler ve orada bazı alanları dolduracaklar. Örneğin bazı başarı kriterleri koyduk. Bu kriterler için puan belirledik. Bunun yanı sıra şehit ve gazi yakınları gibi, öksüz ve yetimler gibi, ihtiyaç sahibi kız çocukları gibi gruplar için de çeşitli puanlar belirledik. Sistem bu puanları toplayacak ve karşımıza bir sıralama çıkacak. KEV de o sıralamaya göre burs dağıtımını yapacak” dedi.

MÜDAHALE OLMAYACAK

Bu yöntemle birlikte burs sürecine dışarıdan müdahale olmayacağını kaydeden Sirmen, “Bizim önceliğimiz başarı ve öğrencinin ihtiyacı. KEV daha önce de bur konusunda hep hakkaniyetli davrandı. Burs konusunda çok güvenilir oldu. Bursu her zaman ihtiyaç sahipleri aldı. Fakat artık teknoloji gelişti ve bizim de bunu daha iyi kullanmamız gerek” ifadelerini kullandı.

BURS ALAN ÖĞRENCİLER

Başkan Sirmen, KEV’in 160 öğrenciye burs verdiğini ifade ederek, “Öncelikle elbette bu 160 öğrencimiz sisteme girecek. Bu öğrencilerimiz arasında okulunu donduranlar varsa, başarı noktasında bizim kriterlerimizin aşağısında kalanlar varsa, elbette bu öğrencilerimiz kapsamın dışında kalacak. Bu 160 öğrencimiz için de diğer öğrencilerimizden istediğimiz kriterleri isteyeceğiz” dedi.

BURS MİKTARI BELLİ OLMADI

Tolga Sirmen, burs miktarının ve burs alan öğrenci sayısının bağışçıların miktarına göre belirleneceğini söyleyerek, “Kaç öğrenciye ne kadar burs vereceğimiz önümüzdeki günlerde belirlenecek” diye konuştu. Sirmen, bağışçıların da internet sitesi aracılığıyla bağış yapacaklarını söyledi. Geçtiğimiz günlerde SMS ile bağış için de Valilik onayı aldıklarını kaydeden Sirmen, “Önümüzdeki yıl bu yöntemi de deneyeceğiz” dedi.

STK’LARA ÇAĞRI

Tolga Sirmen, burs konusunda çalışma yapan diğer sivil toplum kuruluşlarına da çağrı yaparak, “KEV, vergi muafiyeti olan, bu süreci şeffaflıkla yöneten ve her adımda denetlenen bir vakıftır. Diğer sivil toplum kuruluşlarıyla burs konusunda işbirliği yapmak, KEV’in bu noktada bir çatı kurum olarak görülmesi gerektiği inancındayız. Burs süreciyle alakalı çeşitli sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapmak ve burs dağıtımının tek çatı altında verilmesi gerektiği düşüncesindeyiz” dedi.