Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

‘Kılıçdaroğlu, Özgür Özel’i destekleyebilir’

Seçim yenilgisinin ardından CHP’de “uzaklaşarak değişim” beklentisi artıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Grup Başkanı Özgür Özel’i genel başkanlık konusunda destekleyebileceği iddia edildi.

Seçim yenilgisinin ardından CHP’de

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel’den gelen adaylık çıkışlarının ardından parti içinden bazı isimler, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Özel’i destekleyebileceğini söyledi. Sağkal’a konuşan partililer, delegelerin siyasi yasak riskinden dolayı İBB Başkanı İmamoğlu’nu desteklemeyebileceğini belirterek “Ayrıca kimse İstanbul’da belediye başkanlığının bırakılmasını istemiyor” yorumunu yaptı.

“ÇATIŞARAK ADAY OLMAZ”

Partili kaynaklar, genel başkan değişimi ile ilgili olarak “Tartışmalar bir süre daha devam edecektir. Şu anda herkes iddiasını ortaya koyuyor. Çatışarak değil, uzlaşarak bir değişim olmalı. Yerel seçimde CHP bölünmüş, parçalanmış ve birbirine kırılmış bir halde olmamalı. Uzlaşarak bir değişimin gerçekleşmesi düşüncesi giderek yaygınlaşıyor. Özgür Bey de aday olursa genel başkanla çatışarak aday olmaz. Desteğini arzu eder. Yaptığı açıklamalarından da bu anlaşılıyor. Ona saygılı bir çerçevede süreci götürür. Sert bir süreç götürmez” değerlendirmesini yaptı. Kılıçdaroğlu’nun “Bayrak değişimi” ve “Değişime el veririm” açıklamalarına gönderme yapan parti içi isimler, “Kılıçdaroğlu’nun el verebileceği ismin Özel olabileceğini” söyledi.