Kılıçdaroğlu’na darbe! İmamoğlu’nun Zoom toplantısı sızdırıldı

CHP’de genel başkanlık savaşı kızışıyor. Bugün sosyal medyaya CHP’nin önde gelen isimlerinin kurultay hazırlığını konuştuğu Zoom toplantı videosu sızdırıldı!

Kılıçdaroğlu’na darbe! İmamoğlu’nun Zoom toplantısı sızdırıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından koltuğunu koruyabilmek için vargücüyle mücadele ediyor. İstanbul Büyükşhir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hemen ardından verdiği değişim mesajlarıyla gündeme geliyordu. İmamoğlu’nun Kema Kılıçdaroğlu’nu devirmek için ciddi bir yapılanma kurduğu, sosyal medyaya yüklenen Zoom toplantı videosuyla tescillenmiş oldu.

KILIÇDAROĞLU’NU DEVİRECEK EKİP

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu devirmek için kurulan ve Ekrem İmamoğlu’nun başını çektiği ekipte Bülent Tezcan, Tekin Bingöl, Muharrem Erkek, Gökhan Günaydın, Onursal Adıgüzel, Özgür Özel, Selin Sayek Böke, Veli Ağbaba, Engin Altay, Engin Özkoç, Hakkı Süha Okay, Hakan Uyanık, Pınar Uzun, Gökhan Zeybek ve Sevgi Kılıç gibi isimlerin olduğu ifade ediliyor.

TOPLANTIYI İMAMOĞLU AÇIYOR

Dün gerçekleştirildiği görülen toplantının açılış konuşmasını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yapıyor ve şunları söylüyor: “Alternatif bir olağanüstü kurultay süreci olgunlaşabilir mi, buna dair bir zemin var mı, elimizdeki veriler üzerinden bir heyet konuşulmuştu. O konuda da katkısı olacak olan, burada olan ve olmayan arkadaşların katkılarıyla birlikte bir çalışma zemini oluşacaktı. Bu konuda da bir çalışma sürdürüldü diye biliyorum.

KONGRELERE YÖNELİK TESPİTLER

Bir de malum Selin hanım Amerika’dan gelir gelmez içine eklenecek olan bir çalışma yapılacaktı. Biz de bunu yürütüyoruz aslında. Bugün de öyle bir toplantının içinde Selin hanım. İsterseniz Parti meclisinden başlayalım. Ardından da önümüzdeki günlere dair mahalli seçimler nasıl bir akışla gidiyor, kongrelere dair var mı ön tespiti olan biraz da onlara bakmak lazım” ifadelerini kullanıyor.

İMZA ATAN İSİMLER

Gökhan Günaydın ise "Bülent bey burada bir metin hazırladı. Onun da aldığı imzalar var, benim de var. Şu için itibarıyla durum şudur: 7 kişi imzaladı. Sayıyorum izninizle: Bülent Tezcan. Tekin Bingöl, Gökhan Zeybek, Hasan Baltacı, Umut Akdoğan, Hakan Uyanık ve Erbil Aydınlık. Biraz önce ben metni zarf içinde Selin Hanım'a gönderdim. Onunla birlikte 8 kişi olacak. Bu akşam Onursal Adıgüzel, Sevgi Kılıç, Pınar Uzun ve Turan Aydoğan da imzalamış olacak. Geriye Muharrem bey, Hakkı Suha Okay bey ve Yaşar Semra hanım kalacak. Böylece imza sayısı pazartesi akşam itibarıyla 15'i bulacak." dedi.