Kılıçdaroğlu’ndan, Atalay, Demirtaş ve Kavala’ya selam

CHP 38’inci Olağan Kurultayında konuşan CHP Genel Başkanı ve Genel Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu kurultayımızda şu anda tutuklu olan Tolga Şardan'a, Can Atalay'a, Osman Kavala'ya, Selahattin Demirtaş'a, Tayfun Kahraman'a, Emine Mine Özerden'e, Yiğit Ali Ekmekçi'ye, Hakan Altınay'a ve Barış Pehlivan'a selam gönderiyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan, Atalay, Demirtaş ve Kavala’ya selam

Uzun süredir merakla beklenen Cumhuriyet Halk Partisi 38’inci olağan kurultayı bugün başladı. Çok adaylı gereçekleşecek kongrede yarışın Mecvut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Manisa Milletvekili Özgür Özel arasında geçmesi bekleniyor. Kurultay için hazırlanan sinevizyon gösterisinde Kılıçdaroğlu’nun adalet yürüyüşünden, düzenlediği mitinglerden, Karadeniz’de uğradığı silahlı saldırı anından görüntüler ve geçmiş dönemde yaptığı konuşmalardan kesitler yer aldı. Sinevizyon yayınlanırken zaman zaman “değişim” sloganları atıldı.

SIRADAN BİR PARTİ DEĞİLİZ:

İmamoğlu'nun ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sahneye çıktı. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle: 100 yıllık bir tarih herkese nasip olmaz. KApatıldık, arşivlerimize el kondu, genel başkanlarımız tutuklandı, yılmadık, direndik ve 100'üncü yılımızı şimdi kutluyoruz. Hiçbir partiye nasip olmayacak bir tarihi beraber yaşıyoruz. CHP'yi 100 yıl yaşatan gerçek, kuruluşunun savaş meydanlarında gerçekleştirilmesidir. Sıradan bir parti değiliz. Biz Kuvayi Milliye'cilerin partisiyiz.

BEN DAHİL KİMSE KENDİNİ PARTİNİN ÜZERİNDE GÖREMEZ:

Bu salon diğer partilerin salonlarına benzemez. Bu salonda 5'li çeteler yok, sarayın oligarkları yok, uyuşturucu baronları yok, asla da olamayacaklardır. Bu salonda mafya bozuntuları yok, harama ekmek doğrayanlar yok, rüşvetçiler yok, bundan sonra da olmayacaktır. Bizim kurultaylarımız her türlü düşüncenin tartışıldığı kurultaylardır. Onların kurultayları ise haber değeri olmayan kurultaylarıdır. Bizim örgütümüz de diğer partilerin örgütlerine benzemez. Tartışırız ama parti disiplinini de bozmayız. Ben dahil kimse, kendini partinin üstünde asla ve asla göremez.

BİLİYORUM, SİZLERİ ZAMAN ZAMAN ÜZDÜM:

Sevgili örgütüm, biliyorum. Sizleri zaman zaman üzdüm. Ama bir şeyi bilmenizi isterim, asla ve asla sizi utandıracak hiçbir şey yapmadık. Hep sizler için ve Türkiye için mücadele ettim. Bu parti bütün kurultaylarından güçlenerek çıkmıştır. Yine güçlenerek çıkacaktır.

SELAM GÖNDERDİ

Türkiye fiilen yarı açık cezaevine dönüştürülmüş durumdadır. Gazeteciler görevlerini yapamaz haldedirler. Bu kurultayımızda şu anda tutuklu olan Tolga Şardan'a, Can Atalay'a, Osman Kavala'ya, Selahattin Demirtaş'a, Tayfun Kahraman'a, Emine Mine Özerden'e, Yiğit Ali Ekmekçi'ye, Hakan Altınay'a ve Barış Pehlivan'a selam gönderiyoruz. Selam olsun size demokrasi kahramanları” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ