Kılınç ve Bektaş'tan Çocuklar Karate Şampiyonası'nda büyük başarı

28. Balkan Çocuklar Karate Şampiyonası İstanbul Beylikdüzü Spor Salonu’nda geçen hafta sonu yapıldı. Şampiyonaya 12 ülkeden bin 657 sporcu katıldı. Türkiye Milli Takımı turnuvaya 356 sporcu ile katılırken genel klasmanda birinci oldu.

Kılınç ve Bektaş'tan Çocuklar Karate Şampiyonası'nda büyük başarı

Milli takımımızda ilimizden Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü sporcuları Kübra Kılınç ve Kağan Berk Bektaş da yer alarak zorlu ve iddialı rakipleri arasında beşinci olarak derece yapıp sıralamaya girme başarısı gösterdiler. Kübra Kılınç 12 yaş 35 Kg’da 6 maç yaparken, Kağan Berk Bektaş ise 12 yaş 37 Kg’da 5 maç yaparak beşinci oldular.

TÜRKİYE BİRİNCİ OLDU

Türkiye, 14 altın, 17 gümüş ve 32 bronz olmak üzere toplamda 63 madalyayla şampiyonayı genel klasmanda birinci sırada tamamladı. Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Aslan Abid Uğuz, önemli bir organizasyonu başarılı bir şekilde gerçekleştirdiklerini belirterek, "Böylesine önemli ve kalabalık bir şampiyonayı yüzümüzün akı ile tamlamaktan oldukça mutluyuz” dedi.

BAŞARI HEPİMİZİN

Uğuz, “Bu başarı, sporcularımızın hakkını korumak adına ekstra efor ve gayret harcayıp; adaletli maç nasıl yönetilir diye tüm ülke hakemlerine örnek olan hakemlerimizin. Bu başarı rekor sayıdaki yabancı katılımcının ve seyircinin olduğu şampiyonada canla başla çalışıp Balkan Karate Federasyonu dahil herkesten tam not alan organizasyon kurulumuzun” dedi. Şampiyonada Türkiye’nin ardından Sırbistan ikinci, Karadağ üçüncü sırada yer aldı.

Kılınç ve Bektaş'tan Çocuklar Karate Şampiyonası'nda büyük başarı - Resim : 1

KAĞAN BERK BEKTAŞ

Kılınç ve Bektaş'tan Çocuklar Karate Şampiyonası'nda büyük başarı - Resim : 2

KÜBRA KILINÇ

Kaynak: BÜLTEN