KİM MİLYONER OLMAK İSTER 5 MİLYONLUK SORU CEVABI: Berk Göktaş Kim Milyoner Olmak İster Bakara Suresi Rabbine Dua Et Versin Ayeti

Kim Milyoner Olmak İster programında 5 milyonluk soru sonunda açıldı. Program tarihine damga vuran Berk Göktaş isimli yarışı 5 milyon TL kazandı. 13. soruyu yanıtlayan Kim Milyoner Olmak İster Berk Göktaş kimdir merak edildi. Peki, Kim Milyoner Olmak İster 5 milyonluk soru kazandı mı? İşte bakara suresi Rabbine dua et de versin ayeti..

KİM MİLYONER OLMAK İSTER 5 MİLYONLUK SORU CEVABI: Berk Göktaş Kim Milyoner Olmak İster Bakara Suresi Rabbine Dua Et Versin Ayeti

Her hafta pazar günleri ekrana gelen ATV Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında tarihi beklenen an geldi. Berk Göktaş kimdir araştırması yapan izleyiciler 5 milyonluk soruya odaklandı. Yarışma tarihine adını yazdıran genç yarışmacı Kim Milyoner Olmak İster Berk Göktaş 5 milyon TL değerindeki soruyu açtırdı. Kenan İmirzalıoğlu’nun sunumuyla ekrana gelen Kim Milyoner Olmak İster 5 milyonluk soru kazandı mı belli oldu. Kim Milyoner Olmak İster 5 milyon soru cevabı geldi. İşte Bakara Suresi Kim Milyoner Olmak İster ayeti..

KİM MİLYONER OLMAK İSTER 5 MİLYONLUK SORU CEVABI

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında 5 milyon TL değerindeki final sorusu ekranlara geldi. Genç yarışmacı Berk Göktaş büyük ödülün sahibi oldu. 24 Mart Pazar akşamı saat 20.00’de yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster programında 5 milyonluk final sorusu, "Bakara Suresi’nde kendilerine bıldırcın eti ve kudret helvası verilmesine rağmen İsrailoğulları’nın biz bir çeşit yemeğe asla yemeğe katlanamayız diye isyan edip Hz. Musa’dan Rabbine dua ette versin diyerek istedikleri arasında hangisi yoktur?" şeklinde oldu. Berk Göktaş 5 milyonluk sorunun yanıtı olarak C- Nohut seçeneğini söyledi. Doğru cevabı bilen Berk Göktaş 5 milyonun sahibi oldu.

KİM MİLYONER OLMAK İSTER 5 MİLYONLUK SORU CEVABI: Berk Göktaş Kim Milyoner Olmak İster Bakara Suresi Rabbine Dua Et Versin Ayeti - Resim : 1

BAKARA SURESİ RABBİNE DUA ET VERSİN AYETİ

Bakara suresi Rabbine dua et de versin ayeti şöyle; "Hani siz (verilen nimetlere karşılık): Ey Musa! Bir tek yemekle yetinemeyiz; bizim için Rabbine dua et de yerin bitirdiği şeylerden; sebzesinden, hıyarından, sarımsağından, mercimeğinden, soğanından bize çıkarsın, dediniz. Musa ise: Daha iyiyi daha kötü ile değiştirmek mi istiyorsunuz? O halde şehre inin. Zira istedikleriniz sizin için orada var, dedi. İşte (bu hadiseden sonra) üzerlerine aşağılık ve yoksulluk damgası vuruldu. Allah'ın gazabına uğradılar. Bu musibetler (onların başına), Allah'ın âyetlerini inkâra devam etmeleri, haksız olarak peygamberleri öldürmeleri sebebiyle geldi. Bunların hepsi, sadece isyanları ve taşkınlıkları sebebiyledir."

KİM MİLYONER OLMAK İSTER BERK GÖKTAŞ KİMDİR?

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü ikinci sınıf öğrencisi olan Berk Göktaş henüz 19 yaşında. YKS sınavında Türkiye genelinde 71’inci olan Berk Göktaş ortaokul yıllarında uluslararası ülkelerin katıldığı URFODU yarışmasında bir kez bronz iki kez de altın madalya aldı. Fizik ve uzay alanlarına ilgi duyduğunu söyleyen Berk Göktaş, Kim Milyoner Olmak İster yarışmasından kazanacağı parayla yurt dışında yüksek lisans yapmak istediğini söyledi. Yarışmaya İstanbul’dan gelen Berk Göktaş yüzme, sörf ve futbol gibi spor dallarıyla ilgili.