KİRA BEYANNAMESİ VERME SON TARİH: Kira Beyannamesi Nasıl Verilir, Nereye Verilir? Kira Gelir Beyannamesi Ne Zaman Verilecek?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek son dakika kira gelir vergisi beyannamesi açıklaması geldi. Türkiye geneli milyonlarca ev sahibini ilgilendiren kira beyannamesi verme için son günlere girildi. Peki, kira beyannamesi nasıl verilir? Kira gelir beyannamesi ne zaman verilecek? İşte yanıtı..

KİRA BEYANNAMESİ VERME SON TARİH: Kira Beyannamesi Nasıl Verilir, Nereye Verilir? Kira Gelir Beyannamesi Ne Zaman Verilecek?

KİRA GELİR BEYANNAMESİ VERME SON TARİH/ e-Devlet kira beyannamesi araştırması yapan vatandaşlar için son dakika açıklaması geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kira gelir vergisi beyannamesi açıklaması yaptı. Konut ve iş yerinden kira geliri elde edenler için beyan dönemi start aldı. Peki, kira beyannamesi nasıl verilir? Kira gelir beyannamesi ne zaman verilecek? Kira beyannamesi nereye verilir? İşte kira beyannamesi verme merak edilenler..

KİRA BEYANNAMESİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Kira beyannamesi ne zaman verilecek sorusuna yanıt veren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Gelir, "İdaresi Başkanlığımız idari kayıtları ve teknolojik imkanları en üst düzeyde kullanarak kira geliri elde edip beyanname vermeyen mükellefleri tespit etmeye yönelik çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Denetim planına aldığımız 1,2 milyon gayrimenkulden bugüne kadar yaklaşık 420 bininde yerinde tespitte bulunduk. Saha denetimlerimize ve mükelleflerimizi bilgilendirmeye devam ediyoruz. 2023 yılı istisna tutarı olan 21 bin TL üzerinde kira gelirine sahip mükelleflerimize herhangi bir yaptırıma maruz kalmamaları için 5 Nisan tarihine kadar beyanname vermeleri gerektiğini hatırlatıyoruz" dedi.

KİRA BEYANNAMESİ NASIL VERİLİR? NEREYE VERİLİR?

Kira beyannamesi nasıl verilir merak eden vatandaşlar için hemen belirtelim ki www.gib.gov.tr adresinde yer alan "Hazır Beyan Sistemi"ne giriş yapın. Ardından karşınıza çıkan ekranda hazırlanan beyanları onaylayarak veya üzerinde gerekli değişiklikleri yaparak hızlı ve kolay bir şekilde kira beyanlarını verebilirsiniz. Şahsen yapmak isteyenler için ikametgahın bulunduğu vergi dairesinde de aynı işlemi yapabilir. e-Devlet Hazır Beyan Sistemi 7 gün 24 saat ulaşılıyor. Kira vergi beyannamesi ödemeleri İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB mobil uygulaması üzerinden, anlaşmalı bankaların şubelerinden, alternatif ödeme kanallarından PTT iş yerlerinden ve tüm vergi dairelerinden ödeyebilecek.