Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kiracılar dikkat! Bunu yaparsanız ceza kesilecek

Kiracılar için yeni düzenleme geldi. Sandığınız gibi değil, söz konusu durum sizin sorumluluğunuzda. İşte detaylar…

Kiracılar için yeni düzenleme

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıkların dışında, hem ev sahiplerini hem de kiracıları zora sokacak başka durumlar da var. Bu durumlar, maliyenin radarına takılıyor. Birkaç basit yöntemle önlem almazsanız maliye, kiracı ve ev sahibi demeden tepenize binebilir. Peki, maliyenin takibinden sorunsuz çıkmak için nelere dikkat etmek gerekiyor?

ÖNLEMLER NELER?

Türkiye’de kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan elden kira ödeme sorunlarına yönelik yeni bir düzenleme getiriliyor. Bu düzenleme ile elden kira ödemesi yapan kiracılar da sorumluluk altına alınıyor.Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni düzenlemeler, kiracılara kira ödemelerini daha şeffaf ve yasal bir şekilde gerçekleştirmeleri için üç çözüm yolu sunuyor.

1. MALİYE’YE BİLDİRİMDE BULUNMAK

Kiracılar, kira ödemelerini elden yaptıklarını Maliye Bakanlığı’na bildirerek, yasal olarak ceza almaktan muaf tutulabilir. Bu bildirim, kiracıların sorumluluklarını yerine getirdiklerini ve yasalara uygun davrandıklarını gösterir.

2. PTT ÜZERİNDEN ÖDEME

Kiracılar, kira bedellerini PTT üzerinden “adreste ödemeli” seçeneğiyle gönderebilirler. Bu yöntemle, kira bedeli resmi bir kurum aracılığıyla ev sahibine ulaşır ve ödeme belgesi resmi kayıtlara geçer. Bu sayede kiracılar, kira ödemelerini yasal olarak belgelendirmiş olurlar.

3. MAHKEMEYE BAŞVURMAK

Eğer ev sahibi, kira ödemesi için banka hesap bilgilerini paylaşmaktan kaçınıyorsa, kiracılar bu durumu Sulh Hukuk Mahkemesi’ne taşıyabilir. Mahkeme, ev sahibine bir banka hesap numarası belirlemesi zorunluluğu getirebilir, böylece kiracılar ödemelerini banka aracılığıyla yasal bir şekilde gerçekleştirebilirler.Bu düzenlemeler, kiracıların haklarını koruma altına almak ve kira ödemelerinde yaşanan sorunları azaltmak amacıyla getiriliyor. Kiracıların ve ev sahiplerinin bu yeni kurallara uyum sağlaması, olası anlaşmazlıkları önleyerek daha düzenli ve güvenli bir kira süreci sunmayı hedefliyor.Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni vergi paketi, kayıt dışı ekonomiyle mücadelede önemli bir adım atıyor. Özellikle kira gelirleriyle ilgili getirilen düzenlemeler, hem ev sahiplerini hem de kiracıları doğrudan etkiliyor. Bu yeni düzenleme kapsamında, elden ödenen kira bedellerinin yüzde 10’u kadar ceza uygulanacak. Ceza miktarı, asgari 7.500 TL ile azami 20 milyon TL arasında değişiklik gösterecek.Bu düzenlemenin ana hedefi, elden kira ödemelerini azaltarak tüm kira gelirlerinin resmi olarak kayıt altına alınmasını sağlamaktır. Bu sayede hem vergi kaçağının önüne geçilmiş olacak hem de kira gelirleri üzerinden doğru ve adil bir vergilendirme sistemi işletilmiş olacak.

YORUMLAR

Bir adet yorum var

  1. Sayın Mehmet bey nereden nereye geldiniz daha halkı ne kadar daha bogazliyacaksiniz ,git zenginlere onların borçlarını sil.eyi bırakıp faiziyle nasıl alırım hesabı yapın yazık ya bu insanlara.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, cezaevinde tutuklu
Sıradaki Haber Dilan Polat ve Engin Polat davası tamamlandı: 27 yıl hapis cezası