Kiracılar dikkat! Bunu yaparsanız yandınız

Uzman isimler kiracıları tek tek uyardı. Bunu yapanın cebini boşaltıyorlar

Kiracılar dikkat! Bunu yaparsanız yandınız

Son dönemde artan dolandırıcılık olaylarına bir yenisi daha eklendi. Kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan dolandırıcıların ardından, şimdi de emlak siteleri üzerinden dolandırıcılık olayları gündeme geldi. Haber Global yazarı Sibel Gülersöyler'in haberine göre, sahte ilanlarla vatandaşları kandıran dolandırıcılar, 50 kişiden toplamda 3 milyon TL alarak kayıplara karıştı.

Uzmanlar ise özellikle ev kiralamak isteyen vatandaşları, "Evi görmeden kapora vermeyin" uyarısında bulundu. Uygun fiyatlı sahte ilanlara inanan vatandaşlar, dolandırıcıların tuzağına düşerek mağdur oluyor.

1387926.jpg

"ÖDEME YAPILMAMALI"

Avukat Sinan Keskin, kiralanacak veya satın alınacak konutun mutlaka yerinde görülmesi gerektiğini belirtirken, “Evin içini gezip kontrol etmeden kapora veya herhangi bir ödeme yapılmamalı ve gerçek ev sahibi ile konuşulması gerekir. Vatandaşlar, irtibata geçtikleri emlakçının resmi bir emlakçı olup olmadığını araştırmalı” dedi.

kira-sozlesmesi-doldururken-dikkat-edilmesi-gerekenler.jpg

"DOĞRULUĞUNU KONTROL EDİN"

Prof. Dr. Ali Murat Kırık ise sahte ilanların cazip fiyatlardan sunularak vatandaşların kandırıldığını söylerken “Bu tür dolandırıcılıklardan korunmak için dikkat edilmesi gereken bazı önemli adımlar var. Öncelikle, herhangi bir ilanla ilgilenirken, evin fotoğraflarının ve bilgilerin doğruluğunu kontrol etmek gerekiyor. Evin gerçekten kiralık olup olmadığını öğrenmek için doğrudan ev sahibi veya güvenilir emlak ofisleriyle iletişime geçmek en güvenilir yoldur” dedi.

Kaynak: Kamu Son Haber