Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kiracısına bunu yapan ev sahibi yandı! Yargıtay son noktayı koydu

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar hukuki sürece sıkça taşınıyor. Yargıtay, milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı doğrudan etkileyen önemli bir karara imza attı.

Ev sahipleri ve kiracılar

Kira zammı sınırının kaldırılmasının ardından, adliyeler tekrar kiracı ve ev sahibi arasındaki davalara şahitlik etmeye başladı. Konut kiralarının yeniden enflasyon ortalamasıyla artırılacak olması, kiracıların çoğunun bu artışı karşılayamaması ve ev sahiplerinin tahliye talepleri davalara konu olmaya başladı. Kiracıların yeni zamları kabul etmemeleri üzerine ise ev sahipleri değişik yollara başvurmaya başlıyor. Birçok ev sahibi kiracısını telefonla taciz ederken, bazıları ise kiracının elektriğini suyunu kapatma yolunu tutuyor.

EVİN DOĞAL GAZ VE SU VANALARINI KAPATTI

İstanbul’da bir evde kiracı olarak oturan bir kadın, ev sahibiyle kira artışı nedeni ile anlaşmazlık yaşadı. Gece uygunsuz saatlerde mesajlar atan ev sahibi, ertesi gün kiracısının evine kadar gelerek hem tehdit hem de hakaretlerde bulundu. Ev sahibi bunlar dışında evin doğal gaz ve su vanasını da kapattı. Ev sahibinin uygunsuz davranışlarından rahatsız olan kiracı ev sahibinden şikayetçi oldu. Savcılık makamının soruşturmasının ardından ev sahibi hakkında ‘basit yaralama’, ‘hakaret’, ‘tehdit’ ve ‘huzur ve sükunu bozma‘ suçlamaları ile dava açıldı.

YARGITAY SON NOKTAYI KOYDU

Konu ile ilgili aktarılan bilgilere göre mahkeme, suçun yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle konut sahibinin beraatine karar verdi. Kiracı kadın da dava dosyasını Yargıtay’a taşıyarak itiraz etti. Yargıtay 12. Ceza Dairesi, beraat kararını hukuka aykırı buldu ve davaya bozma kararı verdi. Pek çok kişiyi oldukça yakından ilgilendiren konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan Avukat Dilek Yüksel, “Mülk sahipleri bazen kiralanan konut üzerinde olan mülkiyet haklarını yanlış yorumlayarak kiracısının özel alanına tecavüz edebiliyorlar.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

TCDD tarafından yapılan açıklama ile
Sıradaki Haber Uzun zamandır kapalıydılar! 2 istasyon açıldı