Kirada oturanlar dikkat: Devletten para alabileceksiniz!

Geçtiğimiz sene 600 TL olan konut sigortası primleri, bu yıl 5 bin 300 TL’ye artış göstererek tüketiciler için önemli bir mali yük haline geldi.

Kirada oturanlar dikkat: Devletten para alabileceksiniz!

Konut sigortalarında meydana gelen artışta enflasyon ve değerleme kaynaklı nedenlerin büyük rol oynadığı kaydediliyor. Bankaların bu konuda müşterilere yeterli bilgilendirme yapmadığını vurgulayan sigorta uzmanları, tüketicilere alternatif fiyat teklifleri almaları yönünde tavsiyede bulunuyor. Poliçeden cayma ya da iptal etme hakları sahip olan tüketiciler, 14 gün içinde primlerinin tamamını geri alabiliyor. Bankaların ‘sigorta’ talep etme hakkına rağmen tüketicilerin herhangi bir sigorta şirketinden poliçe yaptırma özgürlüğü bulunuyor.

GERİ ALACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), deprem direncini artırmak için yeni bir projeyi hayata geçiriyor. Kentsel dönüşümü hızlandırmayı amaçlayan bu proje, İBB Meclisi’nin onayına sunulacak. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, “İBB Meclisi'ne sunduğumuz teklifin yaşama geçmesiyle ilk kez ihtiyaç sahipleri için büyük bir kampanyayı başlatmış olacağız. Yapım maliyetlerinin çok yükseldiği ekonomik kriz koşullarında İBB olarak vatandaşlarımızın yanında olacak ve kentsel dönüşüm süreçlerini hızlandıracağız.” diye konuştu.

Kaynak: Kamu Son Haber