Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kirada yüzde 25 sınırı kalkıyor mu? Bakan Tunç’tan açıklama…

Türkiye’de yaşanan kira sorununa çare olması için getirilen yüzde 25’lik kira zammı sınırına dair Adalet Bakanı Yılmaz Tunç önemli açıklamalarda bulundu. 

Türkiye'de yaşanan kira sorununa

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yüzde 25 oranındaki kira zammı sınırına dair konuştu. Kira fiyatlarına çözüm olması için getirilen ve 1 Temmuz’da sona erecek olan uygulamaya dair konuşan Tunç, yüzde 25’lik sınırın kalkabileceğine dair sinyaller verdi.

1 TEMMUZ’DA SONA ERİYOR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç katıldığı bir TV programında konuya dair yaptığı açıklamada; “Kiralarda fahiş kira artışı nedeniyle mağduriyet oluşmaması için TBMM’de yüzde 25’le sınırlandırıldı. Sonrasında yine bu artışla ilgili endişeler devam etti ve 1 yıl daha uzatıldı. Temmuz itibarıyla sona ermiş olacak tabii bir anda fahiş artış olmaması için kanun koyucunun takdiri söz konusu oldu” dedi.

ARABULUCULUK SONRASINI İŞARET ETTİ

Tunç, arabuluculuk sistemine geçilmesiyle birlikte yüzde 25 oranındaki zam sınırı uygulamasına gerek kalmayacağını ifade ederek; “Bu tartışmaları sona erdiren bir uygulama başlattık. 1 Eylül’den itibaren kira davalarında arabuluculuk dönemini başlattık. Yüzde 25 kira artışı durumunun sürmesine gerek kalmayacak” sözlerine yer verdi.