Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kırgızistan’daki patlamada yaralanan 2 kişi Türkiye’ye gönderildi

Bişkek’te merkezi ısı ve enerji santralindeki patlamada ağır yaralanan 2 kişi, tedavi için Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı uçağıyla Türkiye’ye gönderildi.

 Bişkek’te merkezi ısı

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te bulunan merkezi ısı ve enerji santralinde meydana gelen patlamada ağır yaralanan iki kişi, Cumhurbaşkanı Sadır Caparov’un talimatı üzerine Türkiye’ye tedavi için gönderildi. Patlamada ağır yaralanan iki kişi ile daha önce 17 Ocak’taki helikopter kazasında yaralanan iki askerin tedavileri için Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı uçağıyla Türkiye’ye nakledildi. Yaralılara refakat eden iki Kırgız doktorun yanı sıra yakınları da uçakla Türkiye’ye hareket etti. Cumhurbaşkanlığı kontrolündeki etkinlikler kapsamında yaralıların Türkiye’ye nakli için gerekli finansman sağlandı.

TÜRKİYE’YE GELDİLER

Dün gece Bişkek’teki merkezi ısı ve enerji santralinde meydana gelen patlamada ağır yaralanan beş kişiden ikisi yüzde 80 oranında yanıklarla karşı karşıya kalmıştı. Türkiye’den gelen doktorlar, hastaların durumunu değerlendirerek Türkiye’deki özel bir hastanede tedavi edilmelerinin daha etkili olacağına karar verdiler. Bu nedenle ağır yaralı iki kişi Türkiye’ye nakledildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.