Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kırmızı et fiyatlarında indirim!

Özellikle son dönemlerde kırmızı et fiyatlarına gelen ardı ardına yapılan zamlar vatandaşın cebini zorlarken, alınan yeni bir karar doğrultusunda et fiyatlarına indirim geldi.

Özellikle son dönemlerde kırmızı
Ulusal Kırmızı Et Konseyi tarafından yapılan açıklamalar vatandaşlar tarafından yakından takip edilmeye devam ediliyor. Son dönemlerde çok çeşitli faktörlerin etkileri ile rekor seviyelere ulaşan kırmızı et fiyatlarında değişiklik olup olmadığı merak ediliyor.
BÜYÜK İNDİRİM

Zor imkanlarla kırmızı et almada zorlanan vatandaşlar fiyat değişimleri nedeniyle kendilerini şanslı hissederken, yetkili kurumdan önemli bir açıklama geldi. 2010 yılından bu yana faaliyet gösteren Ulusal Kırmızı Et Konseyi, bölgesel bazda karkas et fiyatlarını resmi internet sitesi üzerinden açıkladı. Geçtiğimiz aya göre düşen kırmızı et fiyatları tüketicilerin yüzünü güldürdü.

BÖLGELERE GÖRE KARKAS ET FİYATLARI

Ulusal Kırmızı Et Konseyi, resmi internet sitesinden bir açıklama yayınlayarak, biçerdöver ve mezbahalardan satın alınan dana ve kuzu karkaslarının fiyatlarını haftalık periyotlarla paylaştı. UKON, Et ve Süt Kurumu fiyatları hariç ve dahil olmak üzere bölgeye göre değişen fiyat listesinde iki farklı başlık oluşturarak detayları kamuoyuyla paylaştı.

 GÜNCEL  ET FİYATLARI

Ulusal Kırmızı Et Konseyi’nin haftanın ilk gününde paylaşmış olduğu fiyat listesi birçok tüketici tarafından yakın takip altına alındı. Yanı sıra üreticiler de güncel fiyatların hangi seviyelerde olduğunu öğrenmek üzere arama motorları üzerinden konuya yönelik sorgulamalarda bulundu.

Bölgeden bölgeye göre farklılık gösteren kırmızı et fiyatları, Ulusal Kırmızı Et Konseyi tarafından şu şekilde paylaşıldı:

  • Ege Bölgesi dana- kuzu ESK dahil: 294,67 TL, 306,67 TL
  • Akdeniz Bölgesi dana- kuzu ESK dahil: 296,67 TL- 328 TL
  • Marmara Bölgesi dana- kuzu ESK dahil: 300 TL- 351,67 TL
  • İç Anadolu Bölgesi dana- kuzu ESK dahil: 292,85 TL- 331,43 TL
  • Doğu Anadolu Bölgesi dana- kuzu ESK dahil: 295,20 TL- 324 TL
  • Güneydoğu Anadolu Bölgesi dana- kuzu ESK dahil: 291,25 TL- 313,75 TL
  • Karadeniz Bölgesi dana- kuzu ESK dahil: 303 TL- 365 TL
  • Ortalama dana- kuzu ESK dahil: 296,23 TL- 331,50 TL