Kışın vazgeçilmezi: Fırında leziz çipura tarifi!

Kış mevsiminin lezzetli balıklarından Çipura'yı en nefis şekilde nasıl hazırlayacağınızı merak mı ediyorsunuz? İşte adım adım fırında çipura tarifimiz!

Kışın vazgeçilmezi: Fırında leziz çipura tarifi!

Kışın soğuk günlerinde sıcak bir fırın yemeği kadar iyi bir şey olamaz! Hele ki bu yemek taptaze bir balıksa... Evet, kış mevsiminin en çok tercih edilen balıklarından olan Çipura, soğuk günlerde sizi ısıtacak nefis bir tarifle karşınızda. İşte hem sağlıklı hem lezzetli bir öğün için fırında çipura tarifi:

Malzemeler:

  • 2 adet Çipura
  • 4 adet patates
  • 4-5 adet soğan
  • 4-5 adet sarımsak
  • Defne yaprağı
  • 1/2 limon

Sos İçin:

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz

Yapılışı:

  1. Çipuraları temizleyip yıkadıktan sonra kurulayın ve bir fırın kabına alın. Üzerine birkaç çizik atın.
  2. Soğan, patates ve limonu doğrayın.
  3. Sos için tüm malzemeleri karıştırın ve balığın her iki tarafına sürün.
  4. Sarımsak, doğranmış soğan ve defne yaprağını balığın içine yerleştirin.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında balıklar kızarana dek pişirin.
  6. Sıcak servis yapın ve afiyetle yiyin!

Bu lezzetli tarifle kış günlerinizde sıcacık bir öğünün tadını çıkarın. Şimdiden afiyet olsun!