Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kısmi emeklilik detayını kaçırmayın! 3600-4500 gün şartına dikkat! 1999 sonrası sigorta girişiniz varsa…

Emeklilikle ilgili yeni düzenlemeler gündeme gelmeye devam ediyor. Kısmi emeklilik düzenlemesi ise yakından takip ediliyor. 3600 – 4500 gün arası prim ödeyenler için yeni formüller masada!

Emeklilikle ilgili yeni düzenlemeler

Türkiye’de emeklilik sistemiyle ilgili birçok yeni düzenleme gündeme geliyor. Özellikle son dönemde EYT başta olmak üzere yapılan düzenlemeler sonrasında milyonlarca kişi emeklilik hakkı elde etti.

Sigorta başlangıcı ise 1999 sonrasında olan için kısmi emeklilik konuları çok sık gündeme geliyor. Bu kişiler için 47 – 50 yaş arasında erken emeklilik için 3500 ile 4500 prim gün sayısı şartı öne çıkıyor. 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olanlar için EYT devreye girerken, 1999 sonrasında sigorta girişleri olanlar için emeklilik senaryosu değişiyor.

SİGORTA GİRİŞİ 1999 SONRASI OLANLARI KAPSIYOR!

Sigorta başlangıcı 8 Eylül 1999 öncesi olanlar için EYT düzenlemesi ile yaş şartı ortadan kalkmıştı. Yaş şartının ortadan kaldırılmasının ardından diğer şartları sağlayan milyonlarca kişiye emeklilik fırsatı doğdu.

1999 sonrasında sigorta girişi olanlar ise EYT benzeri uygulamaların hayata geçmesini bekliyor. Bu kişiler için de kısmi emeklilik konusu gündeme geldi. 50 yaş altı erken emekli olma hakkına sahip olmak isteyenler için kısmi emeklilik konusu tartışılıyor. EYT kapsamında herhangi bir yaş şartı aranmadı ancak sigorta girişi 1999 sonrası olanlar için 47 yaş sınırı bulunuyor. 47 yaşın üstünde olanlar bu düzenlemeden yararlanacaklar. Haber Gazete’de yer alan habere göre prim gün sınırı da bulunuyor.

3600 İLE 45000 PRİM GÜN SAYISINA DİKKAT!

Kısmi emeklilik düzenlemesinin hayata geçmesi halinde prim gün sayısı da önem kazanıyor. 1999 ve sonrasında sigorta başlangıcı olanlar için kısmi emeklilikte en az 10 yıl sigortalı olma şartı aranıyor. Bu kapsamda 3.600 ile 4.500 prim gün sayısı arasında ödeme yapılması gerekiyor.

Kısmi emeklilik hakkına sahip olmak için yaş, prim ve sigorta başlangıç tarihi dikkate alınacak. Kısmi emeklilik konusunda çalışmalar ise henüz netlik kazanmadı. Emeklilikle ilgili söz konusu çalışmanın hala devam ettiği ifade ediliyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu
Sıradaki Haber TÜPRAŞ’ın beklediği haber geldi! Uluslararası karar açıklandı