KIYIR KIYIR KANDİL SİMİDİ TARİFİ: Mübarek Günde Dağıtılan Mahlepli Kandil Simidi Nasıl Yapılır?

Peygamber efendimizin doğumunu müjdeleyen Mevlit kandili günü yapılacak kandil tarifi araştırılmaya başladı. Kandil günü mutfaklarında simit yapacak olan Müslümanlar için kıyır kıyır tarif geldi. Peki, kandil simidi nasıl yapılır? İşte kandil simidi tarifi..

KIYIR KIYIR KANDİL SİMİDİ TARİFİ: Mübarek Günde Dağıtılan Mahlepli Kandil Simidi Nasıl Yapılır?

14 Eylül Cumartesi günü eda edilen Mevlid Kandili nedeniyle mutfaklarda kandil simidi yapılmaya başladı. Bu mübarek günde mutfaklarında kandil simidi yapacak olan vatandaşlar en kolay tarife odaklandı. Evde kandil simidi yapmak isteyen vatandaşların merakla araştırdığı kandil simidi nasıl yapılır sizler için derlendi. İşte Mevlid kandili simidi tarifi..

KANDİL SİMİDİ TARİFİ

125 gram tereyağı

Yarım çay bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı yoğurt

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı mahlep

3 su bardağı

2 yemek kaşığı un

1 yumurta sarısı

1 yemek kaşığı sirke

1 yemek kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

KANDİL SİMİDİ NASIL YAPILIR?

Kandil simidi için önce yumurta sarısı, sıvı yağ, oda sıcaklığındaki tereyağı, yoğurt, sirke, tuz ve şekeri alıp karıştırın.

Ardından un, kabartma tozu ve mahlebi ekleyin. 3 su bardağından biraz fazla un koyup yavaş yavaş ekleyin. Ceviz kadar parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.

Tezgahta ileri geri sürerek uzatıp simit şeklini verin. Simitleri önce yumurta akına sonra susama bulayın. Hazır olan simitleri tepsiye dizip 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Hayırlı kandiller..

Kaynak: Şermin Temur