Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kıymalı biber dolması nasıl yapılır?

Kıymalı biber dolması, zeytinyağı, soğan, domates, baharatlar ve kıymayla hazırlanan lezzetli bir Türk mutfağı yemeğidir. 

Kıymalı biber dolması, zeytinyağı,

İşte adım adım kıymalı biber dolması tarifi…
 

Malzemeler:

•    6-8 adet büyük boy dolmalık biber
•    200 gram orta yağlı kıyma
•    1 büyük boy soğan (ince doğranmış)
•    1 büyük boy domates (rendelenmiş veya küçük doğranmış)
•    1 su bardağı pirinç (yıkanmış)
•    1/4 su bardağı zeytinyağı
•    Yarım çay bardağı su
•    1 yemek kaşığı salça (domates veya biber salçası tercih edilebilir)
•    Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)
•    Yarım çay kaşığı karabiber
•    Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
•    Tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)

Yapılışı:

1.    Biberlerin hazırlığı:

•    Dolmalık biberlerin üst kısmını kesin ve içini çıkarın. Çıkardığınız iç kısmı bir kenara ayırın.
•    Biberlerin içini çıkardıktan sonra yıkayın ve süzün.

2.    Dolma içi hazırlığı:

•    İçi çıkarılan biberlerin içini ve ayırdığınız iç kısmı doğrayın.
•    Soğanı ve domatesi ince doğrayın.

3.    Dolma içini hazırlama:

•    Bir tavada zeytinyağı ile doğranmış soğanı kavurun.
•    Soğanlar hafifçe pembeleşince, kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
•    Kıyma kavrulduktan sonra, domates ve içi doğranmış biberleri ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin.
•    Ardından salçayı, yıkanmış pirinci, karabiberi, pul biberi ve tuzu ekleyin. Su ekleyerek pirinçlerin biraz haşlanmasını sağlayın.
•    Tavayı ocaktan alın ve doğranmış maydanozu ekleyerek karıştırın. Dolma içi hazırdır.

4.    Biberlerin doldurulması:

•    Hazırladığınız dolma içini, hazırladığınız biberlerin içine doldurun. Biberleri doldururken biraz boşluk bırakın, çünkü pirinçler pişerken şişecektir.

5.    Dolmaların pişirilmesi:

•    Doldurduğunuz biberleri dik bir şekilde büyük bir tencereye yerleştirin.
•    Biberlerin üzerine yarım çay bardağı su dökün ve tencerenin kapağını kapatın.
•    Dolmaları orta ateşte suyunu çekene kadar ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin. (Yaklaşık 20-25 dakika)
•    Pişen dolmaları ocaktan alın ve ılık veya soğuk olarak servis yapın.
Kıymalı biber dolması, yoğurt veya salata eşliğinde servis edilebilir. Afiyet olsun!