Kızı evden kaçmış sonra dönmüştü: Anne, Erdoğan'a seslenip yardım istedi

10 Aralık günü Kavaklı Mahallesi 74. Sokak’taki bir binada meydana gelen olayda Derya ve Tezcan Mendi çiftinin 5 çocuğundan biri olan Sudenaz (17), babası evde uyuduğu esnada dışarıya çıkmış ve 10 gün sonra evine dönmüştü. Sudenaz Mendi'nin annesi Derya Mendi sosyal medyadan yayınladığı mesajla can güvenliğinin olmadığı söyleyip, yetkililerden yardım istedi.

Kızı evden kaçmış sonra dönmüştü: Anne, Erdoğan'a seslenip yardım istedi

Derya Mendi sosyal medya "Uyuşturucu verdiler, ırzına geçtiler. Kızımın başına gelmeyen kalmadı" diyerek yayınladığı videoda yetkililere ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi. İnstagram hesabından yayınladığı videoda; “Ben Sude Naz Mendi’nin annesi Derya Mendi. Bugüne kadar sessiz kaldım, sustum ve sabrettim. Devletimize inandım. Karakolsa karakola gittim. Savcıysa savcıya çıktım gereği yapılması için her yere gittim. Dediler ki bekle. Bekliyoruz. Elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz" dedi.

"BİZE KORUMA VERİLMEDİ"

Derya Mendi yayınladığı videoda tehdit altında olduklarını, kendilerine koruma verilmediğini ifade etti. Mendi; "Kaç gündür çocuk büro amirliğini aramama rağmen, ben bir anne benim çocuğumun ve aile birliğimin hayatını bitirdiler. Biz tehdit altındayız. Bize koruma verilmedi. Karakolu arıyorum, ağzıma bir çaput tıkıyorlar. Ben bu canlı yayını yapmak zorunda kaldım. Siz değerli arkadaşlardan ve vatandaşlardan yardım istiyorum" ifadelerine yer verdi.

"DIŞARIDA GEZMEYE DEVAM EDİYORLAR"

Eşinin işi gücü bıraktığını ve evde oturup kendilerini beklediğini söyleyen Mendi; "Benim çocuğum korktuğu için devlete ve bize ağzını açamadığı için büyük bir çetenin eline düştü. Açık söylüyorum, uyuşturucu, fuhuş ve hırsızlık çetesi. Benim eşim işi gücü bıraktı evde oturup bizi bekliyor. Benin eşimin ve bizim başımıza her an bir şey gelebilir. Savcıdan talimat bekleniyormuş. Yani kıssadan hisse bir vatandaş olarak 'Arkan yoksa yazık sana!.' Kızımı uyuşturucuya alıştırıp tecavüz edenler 8 gün geçmesine rağmen elini kolunu sallayarak gezmeye devam ediyor" sözlerini kullandı.

YARDIM İSTEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yetkililerden yardım isteyen anne Mendi, "Ben 50 yaşında 5 çocuk annesiyim. Bugüne kadar kimsenin ırzına, şerefine ve ekmeğine göz dikmemiş bir insanım. Canım yanıyor. Psikolojim iyice bozuldu. Gereğinin bir an önce yapılması için Cumhurbaşkanı’ndan yetkililerden yardım istiyorum. 15 yaşında çocuğun ırzına geçip, çocuğa her türlü kötülüğü yaptırıp, uyuşturucu bağımlısı yapıp onun bunun kucağına satan insanların bir an evvel tutuklanmasını, gereğinin yapılmasını arz ediyorum" dedi.

https://www.instagram.com/p/C1ugRB6teLb/

Kaynak: HABER MERKEZİ