Kızıl Goncalar Vaktı Vifak Nedir? Vaktı Vifak Ne Anlama Gelir? Vifak Vaktı Ne Demek? Kızıl Goncalar Cüneyd Zeynep Vaktı Vifak

Türk televizyonlarının olaylı dizisi Kızıl Goncalar Vaktı Vifak olayı araştırılmaya başladı. Son bölümde Cüneyd ve Zeynep için alınan Vaktı Vifak kararı ardından sorgular başladı. Osmanlı Türkçesinde yer alan Vaktı Vifak ne anlama gelir araştırıldı. Peki, Kızıl Goncalar Vaktı Vifak nedir? Vaktı Vifak ne anlama gelir? İşte yanıtı..

Pazartesi akşamları ekrana gelen Kızıl Goncalar dizisi son bölüm bombası patladı. Başrollerini Özcan Deniz ile Özgü Namal paylaştığı Kızıl Goncalar son bölüm yaşananlar herkesi meraklandırdı. Vaktı Vifak kararı alınan Kızıl Goncalar yeni bölümde yaşananlar ardından araştırmalar hızlandı. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) 2 yayın durdurma cezası ardından yola devam eden Kızıl Goncalar 3. bölümde Vaktı Vifak kararı alındı. Efendi Hazretlerinden Cüneyd ve Zeynep Vaktı Vifak kararı geldi. O sahneleri izleyenler Vaktı Vifak nedir merak etti. Peki, Kızıl Goncalar Vaktı Vifak ne demek? İşte merak edilen soruların yanıtları..

KIZIL GONCALAR VAKTİ VİFAK NEDİR?

Kızıl Goncalar Vaktı Vifak sükûnet zamanı anlamına geliyor. Uyum zamanı veya denge zamanı olarak tercüme edilen Türkçe bir deyim olan Vaktı Vifak kararı alındı. Vaktı Vifak deyimi iç huzur ve denge durumuna ulaşma fikrini somutlaştırıyor. Her şeyin uyum içinde olduğu ve hayatın sorunsuz aktığı bir zamanı ifade eden Vaktı Vifak, Kızıl Goncalar dizisinde Faniler Tarikatı hayatında işlendi. Efendi Hazretleri Vaktı Vifak kararı aldı. Dini ve ruhani kökleri olan Vaktı Vifak ifadesinin İslam'ın mistik bir kolu olan Sufizm'in öğretilerinden kaynaklandığına inanılıyor. Sufizm'de Vakti Vifak zihin, beden ve ruh arasında hiçbir çatışma veya kargaşanın olmadığı bir denge halini temsil ediyor.

Kızıl Goncalar Vaktı Vifak Nedir? Vaktı Vifak Ne Anlama Gelir? Vifak Vaktı Ne Demek? Kızıl Goncalar Cüneyd Zeynep Vaktı Vifak - Resim : 1

VAKTI VİFAK NE DEMEK?

Vakti Vifak kavramı Kızıl Goncalar dizisi ile gündeme geldi. Türkçe'de genellikle nadir kullanılan bir terim olan Vaktı Vifak Farsça kökenlidir. Kelime anlamı uygun zaman ya da uygun an olan Vaktı Vifak Kızıl Goncalar 3. bölümde Cüneyd ile Zeynep'in evlilik kararı için kullanıldı. Artık evlenme zamanı geldiğini anlayan Cüneyd, Efendi Hazretleriyle görüştü ve Vaktı Vifak kararı alındı. Vaktı Vifak gereği Cüneyd ile Naim ve Meryem'in kızı Zeynep gelinlik giydi.