Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kızıl Goncalar’ın yapımcısına sürpriz telefon! Ahmet Davutoğlu aradı, destek verdi…

Henüz ilk bölümünde belirli bir kitlenin tepkilerine sebep olan ve RTÜK’e şikayet edilen ‘Kızıl Goncalar’ isimli yeni dizi, gündemden düşmemeye başladı. Dizinin dış mekan çekimleri engellenirken Ahmet Davutoğlu’nun projenin yapımcısı ile iletişime geçtiği öğrenildi. İşte ayrıntılar…

Henüz ilk bölümünde belirli

Seküler ve muhafazakar taraflarda hayatlarını sürdüren kişileri konu edinen ‘Kızıl Goncalar’ isimli yeni dizi, son dönemlerin en çok konuşulan yapımlarından biri oldu. Özgü Namal, Özcan Deniz ve Mert Yazıcıoğlu gibi ünlü isimlerin rol aldığı dizi gerçek hayattan kesitler içermesi, alt mesajları ve daha pek çok özelliği ile dikkatleri üzerine çekerken belirli bir kitle tarafından da hedef haline getirildi.

Geçtiğimiz günlerde ikinci bölümü yayınlanan Kızıl Goncalar sosyal medyanın en çok konuşulanları arasında yer alırken İsmailağa cemaatinin üyeleri tarafından da hedef alındı. Sosyal medya hesapları üzerinden ‘Dizi derhal yayından kaldırılsın’ minvalinde paylaşım yapan üyeler yetkililere seslenirlerken RTÜK’ün de diziyi incelemeye aldığı öğrenildi.

Kızıl Goncalar’a yönelik baskı birçok kişinin tepkisine sebep olurken projenin yapımcısından dikkat çeken bir açıklama geldi. Bu tip girişimlerin kendisini engelleyemeyeceğini belirten yapımcı, siyasilerin de dikkatini çekti. CHP’de dizinin yankıları devam ederken Ahmet Davutoğlu’nun yapımcı ile iletişime geçtiği öğrenildi.

DİZİNİN YAPIMCISINI ARADI

Eski başbakan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu yeni bir gelişme ile gündeme geldi. Tarikatları konu edinen Kızıl Goncalar’ın yapımcısı Faruk Turgut’u aradığı öğrenilen Davutoğlu, sosyal medyanın gündemine oturdu.

İsmail Küçükkaya’nın ‘kaynağımdan teyit ettim’ diyerek açıkladığı telefon görüşmesinin detayları da belli oldu. Küçükkaya, görüşme ile ilgili olarak şunları söyledi: “Özel haber olarak aktarayım. Birebir kaynağından aldığımız bir gelişme. Ahmet Davutoğlu Faruk Turgut’a ‘geçmiş olsun’ demiş, diziyi beğendiğini de ifade etmiş. ‘Sakın ola eleştirilerden etkilenmeyin. Önemli bir şey yapıyorsunuz. Kent muhafazakarlarının ilgisini önemsiyorum. Ben de bir akademisyenim.’ Böyle bir telefon mesajı geldiğini ifade edeyim.”

“SAĞLIK OLSUN”

Belirli bir kitle hatta bazı gazeteler tarafından dahi hedef gösterilen Kızıl Goncalar ile ilgili tartışmalar devam ederken yapımcı Faruk Turgut dizinin mekan izinlerinin iptal edildiğini açıkladı. Turgut, konu ile ilgili olarak ise şu ifadeleri kullandı: “Bize savaş açtılar ama sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu engellemeler beni 10 milyon TL’lik zarara uğratacak ama sağlık olsun. Aslanlar gibi yeni mekanlar bulacağız.”