Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kızılay Başiskele adresine kavuşuyor

Mart ayında kurulan Kızılay Başiskele Şubesi yeni bir heyecan içinde. Kızılay Başiskele şubesi adresine taşınmaya hazırlanıyor.

Mart ayında kurulan Kızılay

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş başkanlığında kurulan Kızılay Başiskele Şubesi çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Mart ayında kurulan ve düzenlendiği programlarla dikkatleri üzerine çeken Kızılay Başiskele şubesi yeni bir heyecan içinde. Büyükşehir Belediyesi tarafından Başiskele sahilde kendilerine yer tahsis edilen Kızılay Başiskele Şubesi adresine taşınmaya hazırlanıyor.

“50 KURUCU İLE KURDUK”

Gazetemizi ziyaret eden Kızılay Başiskele Şubesi Başkanı Oğuzhan Keleş kurulduğu günden bu yana yaptıkları projeleri anlattı. Keleş yaptğı açıklamada, “Geçtiğimiz Eylül ayında 50 kurucu ile birlikte Başiskele Kızılay’ı kurduk. Üyelerin toplumun tüm katmanını kucaklayacak nitelikte olması için 45 gün boyunca birçok insanla görüştüm. Geçtiğimiz Mart ayında resmiyet kazandık. Filistin’de iftar programları yapılıyor. Biz de bu iftar programı için 200 bin liralık katkı sağladık. Bu ilk yaptığımız programdı.

“KURBAN BAĞIŞI KAMPANYASI YAPTIK”

Kurban bağışı kampanyası yaptık. Bu projeyi de yönettik. Daha sonra Kızılay genel merkezimizin sıfır kıyafet projesine destekte bulunduk. Kızılay Başiskele için bir WhatsApp grubu oluşturdum. Burada amacım vatandaşlara bilgilendirme yaparak, sahadan ihtiyaçları alabilmek. Süreç devam ederken genel bir araştırma yaptım. Kızılay 6 Şubat sürecindeki bir takım algılardan dolayı halkın gözünde yıpranmış. Bazı insanların Kızılay’a bakışı bu yüzden negatif.

“KAN BAĞIŞI KAMPANYAMIZ İLGİ ÇEKTİ”

Ben bunu çok doğal karşılıyorum. Kan bağışının çok yetersiz olduğunu gördüm. Bir kan bağışı kampanyası düzenledik. Başiskele sahilde 2 günlük güzel bir kampanya süreci yürüttük. Çekilişle kan bağışlayanlara hediye takdim ettik. Buradaki macımız ilgiyi arttırmaktı. Hedefimiz 1041 ünite kandı. Binin üzerinde birçok insan geldi. Ama bazı insanlar kriterlere uygun olmadı. 625 üniteye yakın kan aldık. Kızılay bize ‘Bugüne kadar Kocaeli’de yapılmış en büyük kan bağışı kampanyası’ dedi. 1 ünite kan 3 kişiye hayat veriyor.

“BÜYÜKAKIN İLE GÖRÜŞTÜK”

Başiskele sahile toplumun her katmanından insan geliyor. Bu yüzden orayı tercih etmiştik. Bizim nihai hedefimiz bir adrese kavuşmaktı. Sonra düşündük sahilde kampanyamızı yaptığımız yerde bir mescit var hemen yanında da yeşil bir alan var. Büyükşehir Belediyemize ‘Kızılay kurumumuza böyle bir yer sağlayabilir miyiz?’ diye sorduk. Tahir Büyükakın ile konuyu görüştük.

“GÖNÜL BAĞI OLUŞTURMAK İSTİYORUZ”

Kendisi bize alana tiny house şeklinde 40 metrekare yapı yapmamıza izin verdi. Yapım sürecine başladık. Biz burada senede 1-2 kez kan bağışı kampanyası düzenlemek istiyoruz. Amacımız vatandaşlarımız ile iletişim kurmak. Haftasonu yapacağımız etkinlikler ile gönül bağını oluşturmak istiyoruz. Pozitif bakışın artması için elimizden geleni bakacağız. Kurul üyelerimiz ile birlikte adresimize taşınma sürecimize başladık” dedi.