Kızılay Başkanı Fatma Meriç Yılmaz kimdir? Yılmaz kaç yaşında, nereli?

Kızılay Başkanı Fatma Meriç Yılmaz kimdir? Yılmaz kaç yaşında, nereli?

Kızılay'ın yeni Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz'ın kim olduğu ve detaylı biyografisi merak konusu oldu. Yılmaz, 9 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleştirilen Kızılay Genel Kurulu'nda Kızılay Başkanı olarak seçildi.

FATMA MERİÇ YILMAZ KİMDİR?

1975 yılında Ankara'da doğan Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. Uzmanlık eğitimini Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlayan Yılmaz, 2003-2010 yılları arasında Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başasistan olarak görev yaptı. 2008 yılında doçentlik unvanını kazandıktan sonra 2010 yılında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Klinik Şef Yardımcısı olarak göreve başladı.

2011'de Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalına Doçent olarak atanmış, 2014 yılında ise aynı üniversitede profesörlük unvanını elde etti. Yılmaz, 2015-2016 yılları arasında Ankara 1. Bölge Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve 2016-2017 yılları arasında Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevlerini üstlendi.

Yılmaz, ulusal ve uluslararası alanda pek çok yayınlamış makaleye sahip olup, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıbbi Biyokimya ABD'de Öğretim Üyesi ve Ankara Şehir Hastanesi Tıbbi Biyokimya Kliniğinde Eğitim Görevlisi olarak çalışıyor. Ayrıca, TÜBİTAK BİDEP Danışma Kurulu Üyeliği, Sağlık Bakanlığı Tıbbi Laboratuvar Bilim Kurulu Üyeliği ve IFCC C-NPU komisyonunda asil üyelik gibi önemli görevlerde bulunmuştur.

Prof. Dr. Yılmaz, 2015 yılından bu yana Türk Kızılay Yönetim Kurulu üyeliğini sürdürmekte olup, aynı zamanda Kızılay Kadın Koordinasyon Kurulu Başkanlığını da yürütmektedir. Evli ve üç çocuk annesi olan Yılmaz, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Tüm bu bilgiler ışığında Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz'ın Kızılay'a olan katkıları ve başarılı kariyeri, onun bu önemli göreve ne denli uygun olduğunu gösteriyor.