Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KKTC Bakanından çağrı: Başka adaya değil, buraya gelin

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), turizmde büyük bir tanıtım atağına geçerek “Ada Kıbrıs” projesini hayata geçirdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

KKTC Başbakan Yardımcısı, Kültür, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, bu projeyle turist sayısını iki katına çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Ataoğlu, “Öncelikli olarak hedefimiz, 85 milyon Türk vatandaşını Kuzey Kıbrıs’a çekmek. Vatandaşlarımızı, kendi adalarına sahip çıkmaya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ziyaret etmeye davet ediyoruz” dedi.

‘TURİST SAYISINI İKİYE KATLAMAYI HEDEFLİYORUZ’

Kasım 2023’te planlanıp Haziran 2024’te başlatılan “Ada Kıbrıs” projesi kapsamında, Kuzey Kıbrıs’ın doğal güzellikleri, tarihi mirası, gastronomisi ve kültürel zenginlikleri tanıtıldı. Türkiye başta olmak üzere, İngiltere, Almanya, Rusya, Azerbaycan ve İskandinav ülkelerinde hazırlanan tanıtım filmleri, bu ülkelerin önde gelen medya kanallarında yayımlandı. Proje, turizm yatırımlarını artırmayı ve beş yıl içinde adaya gelen turist sayısını ikiye katlamayı hedefliyor.

İLK ADRES ‘ADA KIBRIS’

Bakan Ataoğlu, bu projeyle turizmde güçlü bir tanıtım hamlesi başlattıklarını ve hedeflerinin Türkiye’den gelen turist sayısını artırmak olduğunu vurguladı. Ataoğlu, “Türk halkına çağrımız, tatil planlarında ilk adreslerinin ‘Ada Kıbrıs’ olması yönünde. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ziyaret etmeyen kalmasın” dedi. Projenin etkisinin hızla görüldüğünü belirten Ataoğlu, “Yaz sezonunda turist sayısında yüzde 40’lık bir artış kaydettik. 2023 yılında 3 milyon turisti ağırladık ve yıl sonuna kadar bu sayının 4-4,5 milyona çıkmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

KONUT YATIRIMLARI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Artan turist talebiyle birlikte yeni yatak kapasitesine ihtiyaç duyulacağını belirten Ataoğlu, önümüzdeki 3 yıl içinde 7 yeni otelin açılacağını ve toplamda 15 bin ek yatak kapasitesi sağlanacağını ifade etti. Ayrıca, konutların turizmdeki rolünü daha da artırmak için yeni bir yasa çalışmasının sürdüğünü, bu yasayla turizm konutu olarak kullanılabilecek konutların yasal hale getirileceğini açıkladı. Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs’ta konut yatırımlarının da büyük ilgi gördüğünü belirterek, Türk vatandaşlarının yatırımlarını başka ülkelere değil Kuzey Kıbrıs’a yönlendirmeleri gerektiğini vurguladı. Ayrıca, yenilenen Ercan Havalimanı ile ulaşım altyapısının da güçlendirildiğini ve turizm acentelerine yönelik teşviklerin artırılacağını ifade etti.

SEKTÖR GELİŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Müsteşar Serhan Aktunç ise KKTC’de yılın 12 ayı boyunca turizm yapılabilecek bir iklimin olduğunu ve adanın turizm potansiyelini daha iyi anlatmak istediklerini belirtti. Aktunç, “KKTC’de her bütçeye uygun tatil seçenekleri mevcut. Turizm bizim için hayati öneme sahip, bu nedenle bu sektörü geliştirmek için çalışıyoruz” dedi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD)
Sıradaki Haber Bir tütün ürününe daha zam geldi