Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Klima fiyatları yükseliyor, ikinci elde durum ne? Kocaelili esnaf anlattı

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte aniden bastıran yüksek sıcaklıklar klima ve vantilatör piyasasını canlandırdı. Sıcaktan bunalan vatandaşlar klima ve vantilatör fiyatlarını merak ederken, alışverişe çıkanlar hüsrana uğramış bir şekilde eve dönüyor. Sıfır klima fiyatları oldukça yüksek görünürken, vantilatör almak daha mümkün. Özellikle klima almak isteyen vatandaşlar için ikinci el piyasasını araştırdık.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte

Vatandaş alacağı klimayı bulunduğu coğrafi bölgeye, yaşadığı evin büyüklüğüne göre karar veriyor. Klima modellerinin fiyatları iki kere düşündürtüyor. Klima fiyatları gücü, markası ve büyüklüğüne göre değişirken ortalama 20 bin TL’den başlamak üzere yukarı doğru gidiyor. Bu da halkı ikinci el klima alımına sevkediyor.
İzmit Üçyol’daki esnaflardan ilki klima sorduğumuzda bizi doğrularcasına şöyle söylüyor, “Bugün bunu soran 15. kişisin, maalesef yok. Bulman zor, tek tek gezmen gerekiyor.”

KİRALAR UÇTU İŞLER DURGUN

Üçyol’da gezdiğimiz spotçular arasında, sadece bir dükkân da klima bulabildik. Klima fiyatlarını sorduğumuz esnaf “İşler durgun, sezon bitti. Ancak sezon içerisinde de yerimizde saydık” dedi. En çok 2. el eşya alan kişilerin öğrenciler olduğunu belirten esnaf “Kiralar uçtu öğrenciler artık ev tutamıyor yurtlarda veya tek kişilik eşyalı otel odalarında kalıyorlar” dedi. İkinci el klima fiyatlarının 16 binden başlayıp çok yüksek fiyatlara çıktığını söyleyen esnaf “İnsanlar yenisini almakta güçlük çekiyor elinde varsa tamir ettiriyor” dedi.

ARTIK YENİ EVLİ ÇİFTLER GELİYOR

Beyaz eşya ve mobilya için kapılarını genellikle öğrencilerin çaldığını söyleyen esnaf, son yıllarda evli çiftlerin de spotçulara geldiğini, “Elbette genelde öğrenciler geliyordu fakat son bir yıldır yeni evli çiftlerin ikinci el piyasısına ilgi göstermeye başladı. Ekonomik kriz bizim müşteri profilini de etkiledi” diyerek ifade etti.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, cezaevinde tutuklu
Sıradaki Haber Dilan Polat ve Engin Polat davası tamamlandı: 27 yıl hapis cezası