Koca Seyit belgeselinde Atatürk'ü kim canlandıracak? Seyit Ali Çabuk rolünde kim var?

Koca Seyit belgeselinde Atatürk'ü kim canlandıracak? Seyit Ali Çabuk rolünde kim var?

Çanakkale Deniz Savaşı'nın seyrini 276 kiloluk top mermisiyle değiştiren ve "Koca Seyit" lakabıyla tanınan Onbaşı Seyit Çabuk'un hayatı belgeselleştiriliyor. Bu önemli belgeselde Mustafa Kemal Atatürk rolünü ünlü oyuncu Engin Altan Düzyatan, Seyit Ali Çabuk rolünü ise Emre Erçil üstleniyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bölgenin zengin kültürel mirasını gelecek nesillere aktarmak, tarihimizin kahramanlarına olan vefayı göstermek ve Türk tarihindeki önemli olayların farkındalığını artırmak amacıyla bu belgeselin çekimlerini başlattı. Belgesel çekimlerinin bir kısmı, 1923 yılında Mustafa Kemal Atatürk ve Seyit Ali Çabuk'un bir araya geldiği Terzizade Konağı'nda gerçekleştiriliyor. Belediye, konağın restorasyonunu da üstlenerek tarihi mekanı orijinaline sadık kalarak yeniden hayat bulmasını sağladı.

Engin Altan Düzyatan, Mustafa Kemal Paşa'yı canlandırmaktan duyduğu gururu ve heyecanı paylaştı: "100'üncü yılında bu belgeselin içerisinde Atatürk rolüyle yer almak benim için büyük bir onur. Burada, Atatürk'ün Koca Seyit ile cephede ve sonrasındaki görüşmelerini anlatan bir projede bulunmak beni oldukça heyecanlandırıyor. İki günlük çekim sürecindeyiz ve eminim bu çalışma izleyenler tarafından da beğenilecektir."

Tarihimizin bu önemli dönemini ve kahramanlarını anlatan belgesel, izleyicileri hem duygusal bir yolculuğa çıkaracak hem de milli bilincin oluşmasına katkıda bulunacak gibi görünüyor.