Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli AK Parti Milletvekilleri Kimler?

14 Mayıs 2023 28. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimleri sonrasında Kocaeli milletvekilleri de belli oldu. Bu kapsamda AK Parti Kocaeli’de 6 milletvekili çıkarmayı başardı! İşte AK Parti Kocaeli milletvekilleri listesi…

14 Mayıs 2023 28.

28.Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi geçtiğimiz Mayıs ayı itibariyle tamamlandı. Kesin sonuçların açıklanmasının arından Türkiye genelinde illere göre partilerin milletvekili listeleri de netlik kazandı.

Türkiye’nin önde gelen büyükşehirlerinden Kocaeli’de ise Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP/AK Parti) 6 milletvekili çıkarmayı başardı. 28. Dönem Milletvekili ve 13. Cumhurbaşkanı seçimlerinin ardından Kocaeli milletvekilleri de belli oldu.

CEMİL YAMAN

AK Parti 28. Dönem Kocaeli Milletvekilleri arasında Cemil Yaman ilk sırada yer alıyor. 1970 Ağrı doğumlu olan Cemil Yaman, 2009 – 2014 yılları arasında Dilovası Belediye Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. 2002 – 2009 yılları arasında Gebze Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Koordinatörlüğü ve Dilovası Belediyesinde yöneticilik görevlerinde bulunmuştur.

26. ve 27. Dönemde Kocaeli Milletvekili seçilen Yaman, İçişleri Komisyonu Üyesi ve Türkiye – Macaristan Parlementolar Arası Dostluk Grubu Başkanı olarak görev yapmıştır. Evli ve 5 çocuk babası olan Cemil Yaman, iyi düzeyde Kürtçe bilmektedir. 28. Dönem Kocaeli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi ve AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısıdır.

MEHMET AKİF YILMAZ

1975 yılında Ankara’da dünyaya gelen Mehmet Akif Yılmaz, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olmuştur. Aynı yerde yüksek lisansını tamamlayan Yılmaz, Marmara Üniversitesi İslam Tarihi Bölümünde doktora eğitimine devam etmektedir.

25., 26. ve 27. dönemlerde Kocaeli Milletvekili seçilen Yılmaz, 28. Dönem’de de AK Parti Milletvekili olarak seçilmiştir. Ayrıca Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeliği görevlerine de devam etmektedir. İyi düzeyde Almanca ve orta düzeyde Arapça bilen Yılmaz, evli ve 2 çocuk babasıdır.

RADİYE SEZER KATIRCIOĞLU

27 Eylül 1965 yılında Malatya’da dünyaya gelen Radiye Sezer Katırcıoğlu, Trabzonlu eğitimci bir anne ile Kastamonulu bir din bilgisi öğretmeni babanın kızıdır. 1967 yılında Kocaeli’ne gelen Katırcıoğlu, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamlamıştır. Ardından Atılım Üniversitesi’nde yüksek lisans yapmış ve derece ile mezun olmuştur.

Kariyeri boyunca sayısız akademik ve bürokratik görevi başarılı şekilde yerine getiren Katırcıoğlu, 25., 26., 27. ve 28. Dönem AK Parti Kocaeli Milletvekili olarak seçilmiştir. Çeşitli komisyonlarda ve AK Parti içinde yönetim görevlerinde ve komisyonlarda yer alan Katırcıoğlu, evli ve iki çocuk annesidir.

SADETTİN HÜLAGÜ

3 Şubat 1959 tarihinde Erzurum’da doğan Sadettin Hülagü, 1981 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden derece ile mezun olmuştur. 1995 yılında Doçent Doktor unvanı alan Hülagü, 2000 yılında profesörlüğe yükselmştir. 2005 yıında Almanya Wiesbaden Üniversitesi’nde, 2006 yılında Japonya Utsunomiya Jichi Medical Üniversitesi’nde, 2009 yılında İtalya’da Modena Üniversiyesi’nde 2011 yılında ise Almanya Tübingen Üniversitesinde ve ABD’de Chicago DDW da Gastroenterolojinin değişik alanlarında eğitim görmüştür.

28. Dönem Kocaeli AK Parti Milletvekili olarak seçilen Sadettin Hülagü, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesidir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

SAMİ ÇAKIR

1958 yılında Trabzon, Of ilçesinde dünyaya gelen Sami Çakır, Genelkurmay Başkanlığında tarih uzmanlığı yapmıştır. Özel bankalarda çeşitli görevlerde bulunan Çakır, 26 ve 27. Dönemlerde Kocaeli Milletvekili olarak seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu ve İçişleri Komisyonu Üyesi olarak görev almıştır. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

VEYSAL TİPİOĞLU

2 Mart 1966 Kars doğumlu olan Veysal Tipioğlu, 1989 yılında Polis Akademisinden Komiser Yardımcılığı rütbesi ile mezun olmuştur. 2013 yılında 1. sınıf emniyet müdürü olan Tipioğlu, polis başmüfettişi olmuştur. 2019 – 2023 yılları arasında Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunmuştur. 28. Dönem AK Parti Kocaeli Milletvekili olarak seçilen Tipioğlu, evli ve 2 çocuk babasıdır.