Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Belediyesi Çalışma Saatleri Kaç ile Kaç Arasında?

Kocaeli Belediyesi çalışma saatleri arasında tüm şehre hizmet verir. Fiziki bir işlem yapmak ya da belediyeye gitmek isteyen vatandaşların bu çalışma saatleri içinde kuruma gitmeleri gerekir.

Kocaeli Belediyesi çalışma saatleri

Kocaeli Belediyesi’nin çalışma saatleri ülke çapında düzenlenen diğer kamu kuruluşları ile aynı süre içindedir. Kocaeli Belediyesi çalışma saatleri 09:00 ile 17:00 arasındadır. Belediye ile ilgili fiziki bir işi olan vatandaşların bu saatte müracaat etmesi gerekir. Bunun dışında kalan sürelerde belediye hizmet vermez. Ayrıca bazı özel durumlarda çalışma saatlerinde değişiklik meydana gelebilir. Bu gibi istisnai durumlarda Kocaeli Belediyesi ile iletişime geçip mesai saatlerini öğrenmek büyük bir kolaylık sağlar.

Kocaeli Belediyesi Öğle Arası Ne Zamandır?

Kocaeli Belediyesi diğer kamu kurumları gibi öğle zamanında ara verir. Sabah 09:00 ile akşam 17:00’ye kadar mesai yapan Kocaeli Belediyesi öğle molalarında hizmet vermez. Vatandaşların belediye ile ilgili fiziki işlemlerini yerine getirmesi için öğle molası saatlerinde kuruma gitmemeleri önem taşır. Kocaeli Belediyesi öğle arası bir saattir. 12:00’da öğle molası veren kurum 13:00’da mesaiye tekrar başlar. Kocaeli Belediyesi ile ilgili işi olan vatandaşlar öğle molasından önce ya da sonra gitmelidir.

Kocaeli Belediyesi Cumartesi Günü Açık Mı?

Kocaeli Belediyesi diğer kamu kurumları ile aynı tatil günlerine sahiptir. Bu nedenle cumartesi günü hizmet vermez. Hafta sonu tatili kapsamına giren cumartesi günü belediye çalışanları için mesai günü değildir. Kocaeli Belediyesi’ne uğrayıp fiziki işlem yapmak isteyen vatandaşların hafta içi mesai saatlerinde kuruma uğraması gerekir.

Kocaeli Belediyesi Hangi Günler Kapalıdır?

Kocaeli Belediyesi diğer kamu kurumları ile aynı günlerde kapalıdır. Yani belediyeler hafta sonu hizmet vermez. Ülke genelinde yapılan ve diğer kamu kurumları için geçerli olan tatiller belediyeler için de geçerlidir. Kocaeli Belediyesi resim tatil günü olan 1 Ocak, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 23 Nisan, 29 Ekim ve 30 Ağustos günlerinde hizmet vermez. Aynı zamanda Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gibi dini tatil süreçlerinde de mesai yapmaz.

Belediye Nedir?

Belediye, illerin idaresini üstlenen ve genel olarak ildeki tüm olaylardan sorumlu olan bir kamu kuruluşudur. Belediyeler, bölgesel kanunları şehir için uygulayabilecek düzeyde idari birimlerdir. Bunun yanı sıra şehir için gerekli hizmetleri yapma sorumluluğu bulunur. Bu sorumluluklar il ya da ilçede yer alan temizlik, su, aydınlatma ve elektrik gibi önemli ihtiyaçlardır.

Belediye Yaptığı İşler Nedir?

Belediye, ilde meydana gelen pek çok gelişmeden sorumludur. Bunların arasında imar ve ulaşım gibi temel meseleler de yer alır. Aynı zamanda alt yapı, su ve kanalizasyon düzenlemesi de belediyeye ait bir görevdir. Çevreyi düzenlemek ve çevre sağlığını kontrol altına almak belediyenin ilgili birimlerin tarafından yerine getirilir. Bunlar dışında temizlik ve katı atık, zabıta, acil yardım, itfaiye, kurtarma ve ambulans, şehir içi trafik düzeni de belediyenin yerine getirmesi gereken sorumluluklardır.

Belediyenin Temel Görevleri Nelerdir?

Belediye, kanunla belirlenen görevleri yapmak için yetkilere sahiptir. Bu anlamda şehir ya da ilçede yer alan imar, su, ulaşım ve kentsel alt yapı gibi pek çok noktada görevlerini yerine getirmelidir. Bunun yanı sıra şehir içi ağaçlandırma görevi de bulunur. Park ve yeşil alanların gerektiği kadar olmasını sağlama görevi vardır. Kültür, sanat ve turizm etkinliklerini yürütmesi gerekir.

Gençlik ve spor, sosyal hizmet ve yardım görevlerini ilgili vatandaşlara sağlamak belediyenin görevidir. Bu anlamda gençlere meslek ve beceri kazandırır. Aynı zamanda şehrin ya da ilçenin ekonomik anlamda gelişmesi adına planlar yaparlar.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kocaeli İcra Dairesi icradan Opel
Sıradaki Haber İcradan 2017 model Opel! Fiyat belli oldu