Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli bu ihaleyi konuşuyor: Artvinliler Vakfı’na ticariden yeşil alana mis gibi arsa

Kocaeli’nin dilinde bu ihale dolaşıyor. Artvinliler Vakfı’nın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı arsa kamuoyunda çok konuşulacak gibi gözüküyor.

Kocaeli’nin dilinde bu ihale

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yerel seçim öncesinde önemli bir girişimde bulunmuştu. Belediye tarafından İzmit Körfez Mahallesinde 50 dönümlük ticari dev alanın, yola bakan 2.275 metrekarelik alanı meclis kararı ile yerel seçim öncesinde sosyal tesis ve park alanına çevrildi. Aradan geçen ayların ardından yeniden bir hamle yapıldı. İşte bu hamle kentte büyük bir tartışmanın fitilini ateşledi.

TİCARİYE ÇEVİRİP SATALIM DEMİŞLER

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önceki meclis toplantısından önce Plan ve Bütçe Komisyonunda sosyal tesis ve park alanına çevrilen alan için satma yetkisi istedi. CHP grubu; ilgili alanın kısa bir süre önce ticari alandan yeşil alana çevrildiği, satılacaksa da yeniden ticari alana çevrilip öyle satılması noktasında görüş bildirdi. Ancak bu görüş kabul edilmedi.

100 MİLYONLUK ARSA 7 MİLYONA GİTTİ İDDİASI

İzmit’in en kıymetli bölgelerinden birindeki ilgili arsanın ihalesi önceki gün gerçekleştirildi. İhaleye tek katılan isim Kemal Demir isimli vatandaş oldu. Söz konusu arsa 7 Milyon 350 bin TL’ye Kemal Demir isimli vatandaş tarafından satın alındı. İlgili arsanın ticari halde satıldığı takdirde fiyatının 100 Milyonlara ulaşacak olması, “Burada bir kamu zararı mı var?” Sorularının sorulmasına neden oldu.

ARTVİNLİLER İÇİN MUHTEŞEM HİZMET

Edinilen bilgilere göre ilgili arsanın Artvinliler Vakfı’na tahsis edileceği, bu nedenle de bu yönde bir yol izlendiği ifade edildi. Kent iktidarı ve kent muhalefeti, Artvinliler Vakfı’na yapılan bu muhteşem hizmet altında birleşti.

AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Kamu vicdanı ise şunu soruyor: CHP’li geçmiş dönem meclis üyeleri tarafından da dile getirilen bu hadise doğru mu? Belediye bu satıştan kaç milyon lira zarar etti? Bu zararı kamunun cebine kim koyacak? Önümüzdeki günlerde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ya da Başkan Tahir Büyükakın’ın konuyla ilgili bir bilgilendirme yapması bekleniyor.