Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın: Muhtarlarımızı çözüm ortağı olarak görüyoruz

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde “Muhtarlar Günü” buluşması gerçekleştirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın: Muhtarlarımızı çözüm ortağı olarak görüyoruz
Kocaeli Haber - Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın: Muhtarlarımızı çözüm ortağı olarak görüyoruz

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, genel sekreter yardımcıları, iştiraklerin genel müdürleri, siyasi partilerin başkan ve temsilcileriyle muhtar dernek başkanları ve il genelinde görev yapan muhtarlar katıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın: Muhtarlarımızı çözüm ortağı olarak görüyoruz - Resim : 1

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş açılış konuşmasında, “Muhtarlarımızın, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere İçişleri Bakanımız ve diğer bakanlarımızın yanı sıra tüm yönetim kademeleri için önemi ve değeri yüksektir’’ dedi. Muhtarlarla birlikte Kocaeli’ne hizmet etmek için tüm gayret sarf ettiklerini aktaran Vali Aktaş, “Muhtarlarımız, özellikle pandemide sağlık çalışanlarımız gibi, kolluk kuvvetlerimiz gibi kendi sağlıklarını da riske atarak büyük bir fedakarlıkla çalıştı. Geçen yıl yaşadığımız asrın felaketinde de muhtarlarımız hem devletinin hem milletinin hem de felaketzedelerin yanında oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın: Muhtarlarımızı çözüm ortağı olarak görüyoruz - Resim : 2

"ÇÖZÜM ORTAĞI OLARAK GÖRÜYORUZ"

Aktaş’ın ardından kürsüye gelen Tahir Büyükakın ise, “Muhtarlarımızı her zaman çözüm ortağı olarak görüyoruz. Büyükşehir olarak başarılı çalışmalara imza attıysak bunu kurduğumuz bir sistemle başardık. İşlerin en iyi şekilde yapılabilmesi için bir iş bölümü yapmak, görevleri dağıtmak gerekir. Doğru bir organizasyon yapmak gerekir. Muhtarlarımızın yakın temasta olduğu Genel Sekreterimiz başta olmak üzere genel sekreter yardımcılarımız, genel müdürlerimiz, daire başkanlarımız, şube müdürlerimiz hepsi burada, şu an sizlerin arasında. Böylelikle biz daha iyi koordine oluyoruz. A Takımı’nı kurma fikri buradan doğdu. Böylece Muhtarlık Dairemiz, icracı daire oldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın: Muhtarlarımızı çözüm ortağı olarak görüyoruz - Resim : 3

TÜRKİYE'YE ÖRNEK İŞLER

Kocaeli’de yaptığımız işler, Türkiye’ye her zaman örnek teşkil etti. Bunu da gururla her vesileyle ifade ediyoruz. Muhtarlarımızdan bu konuda olumlu geri dönüşlerini alıyoruz, tespitleri değerlendiriyoruz. Muhtarlar olarak doğrudan vatandaşa temas ediyorsunuz. En uç noktada, yerel yönetimler ve devletimiz arasında köprü vazifesi görüyorsunuz’’ açıklamalarında bulundu.

Kaynak: Haber Bülteni
Tahir Büyükakın İlhami Aktaş Kocaeli Büyükşehir Belediyesi