Kocaeli olabilecek felakete karşı hazırlanıyor! Tek tek temizleniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Ekim ayına girilmesi ile birlikte sağanak yağmur ve su baskınlarına karşı önlemlerini almaya başladı.

Kocaeli olabilecek felakete karşı hazırlanıyor! Tek tek temizleniyor
Kocaeli Haber - Kocaeli olabilecek felakete karşı hazırlanıyor! Tek tek temizleniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kış aylarına yaklaşırken ani yağışlar nedeniyle su baskınlarının önüne geçebilmek için tıkanan mazgallarda ve menfezlerde temizlik çalışması başlattı. Büyükşehir Yol ve Bakım Dairesi’ne bağlı A Takımı ve Yol Timi, Park ve Bahçeler Dairesi ve Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) ekiplerinin ortaklaşa başlattığı çalışmalarda, il genelindeki tüm cadde ve sokaklarda mazgal, menfez ve yol kenarlarındaki su kanallarının temizlik çalışması tüm hızıyla devam ediyor.

Kocaeli olabilecek felakete karşı hazırlanıyor! Tek tek temizleniyor - Resim : 1

SU BASKINLARI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Sağanak yağışlar sonucu oluşabilecek su baskınlarının önüne geçmek için yapılan çalışmalar kapsamında ekipler, mazgal demirlerini kaldırılarak içerisinde su geçişini engelleyen gelişigüzel atılan çöpleri, kuru ağaç dalları, yapraklar, toprak ve çeşitli materyalleri temizleniyor. Yol kenarlarındaki tıkanan su kanallarını da açan ekipler, menfezlerdeki su birikintilerini de motopomlarla tahliye ederek, oluşabilecek kötü kokunun da önüne geçiyor. Ekipler, yağmur suyu drenaj sistemlerinin sorunsuz şekilde işlemesi için temizlik çalışmalarını aralıksız devam ediyor.

Kaynak: İHA
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Büyükşehir Yol ve Bakım Dairesi İSU