Kocaeli’nin önemli ilçesinin su sıkıntısı bitecek! İSU harekete geçti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü Körfez ilçesinin altyapısını güçlendirmek için yeni bir projeye girişiyor.

Kocaeli’nin önemli ilçesinin su sıkıntısı bitecek! İSU harekete geçti

İSU, Körfez ilçesine 5.000 metreküplük yeni su deposu, 5.500 metre yeni içme suyu hattı ve toplam uzunluğu 6.600 metre olan yeni kanalizasyon hattı imalatlarının yanında 1.100 metre dere ıslahı ve bir adet yeni atık su terfi merkezi kazandırılıyor. Küresel iklim değişikliğinin getirdiği risklere karşı önemli adımlar atan İSU, bu çalışmalarıyla ilçeyi daha modern ve dayanıklı bir altyapıya kavuşturuyor.

YENİ SU DEPOSU
Küresel ısınma ve iklim değişikliği sonucunda içme suyunun önemi her geçen gün artarken depolanması da çok büyük önem arz ediyor. Bu kapsamda, yeni yerleşim alanlarının oluşması, hizmet verilen nüfusun artması, mevcut deponun hem ihtiyacı karşılayamaması hem de kullanım ömrünü doldurması gibi nedenlerle Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde yapımına başlanan 5.000 metreküp kapasiteli yeni içme suyu deposunda sona yaklaşılıyor.

SİPAHİLER MAHALLESİ YENİLENİYOR
Sipahiler Mahallesi’nde yürütülen 5.500 metrelik içme suyu hattının 5.200 metresi tamamlanmış durumda. Kalan 300 metrelik bölümde çalışmalar hızla devam ediyor. Bu yenileme sayesinde, bölge sakinleri daha sağlıklı ve kesintisiz içme suyu hizmetine kavuşacak.

KARAYAKUPLU, KUTLUCA VE HEREKE’YE MÜJDELİ HABER
Körfez ilçesinde kanalizasyon altyapısının güçlendirilmesi adına Karayakuplu, Kutluca ve Yukarı Hereke Mahalleleri’nde önemli yatırımlar gerçekleştiriliyor. Karayakuplu Mahallesi’nde yürütülen 2.400 metrelik kanalizasyon hattının 1.800 metresi tamamlanmış olup kalan 600 metrelik bölümde çalışmalar devam ederken mahalleye ayrıca 250 kişilik foseptik de inşa edilecek. Kutluca Mahallesi’nde ise 3.200 metrelik kanalizasyon hattının 2.500 metresi tamamlanmış durumda, kalan 700 metrede çalışmalar hızla devam ederken Yukarı Hereke Mahallesi’nde yürütülen 1.000 metrelik kanalizasyon hattı tamamlanmış durumda. Hızla gerçekleştirilen bu yatırımlar, bölgedeki altyapı kapasitesini artırarak uzun vadeli çözümler sunacak.

 Kocaeli Haber-İSU Körfez altyapısını güçlendirmek için yeni projeye girişiyor

 Kocaeli Haber-İSU Körfez altyapısını güçlendirmek için yeni projeye girişiyor

 Kocaeli Haber-İSU Körfez altyapısını güçlendirmek için yeni projeye girişiyor

Kaynak: Haber Bülteni
İSU Körfez Kocaeli Büyükşehir Belediyesi