Kocaeli'ye yeni otobüs terminali geliyor! Trafik de rahatlayacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Karamürsel ilçesinde vatandaşların daha hızlı ve rahat seyahat etmelerini sağlamak amacıyla yeni bir şehirlerarası terminal inşaat ediyor. Yeni Karamürsel Terminali projesi için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Kocaeli'ye yeni otobüs terminali geliyor! Trafik de rahatlayacak

9.264 metrekarelik bir alan üzerine kurulan ve toplamda 1.885 metrekarelik bir inşaat alanına sahip terminal binasında, güvenlik binasının kompozit kaplama çalışmaları başladı. Bina içinde yazıhane bankolarının, aydınlatma sistemlerinin, cam doğrama montajlarının ve ışık bandı imalatlarının yanı sıra yağmur iniş borularının montajı da sürüyor. Projenin tamamlanmasıyla ilçede trafik yoğunluğunun azaltılması hedefleniyor.

HER İHTİYACA UYGUN DONANIM

Çevre duvarı ve çelik çatı montajı tamamlanan Karamürsel Terminal binasında, şehirlerarası otobüsler için 12 peron, 15 araçlık kırsal terminal park alanı, 10 şehirlerarası ve 4 kırsal yazıhane bulunacak. Ayrıca, 56 araçlık misafir otoparkı, güvenlik alanları, emanet odası, bekleme salonu, restoran, iki büfe, bebek bakım odası, depo, bay ve bayan mescit, çay ocağı ve iki fast-food alanı ile vatandaşların tüm ihtiyaçlarına yanıt vermesi planlanıyor.

Kocaeli Haber-Kocaeli'ye yeni otobüs terminali geliyor

Kocaeli Haber-Kocaeli'ye yeni otobüs terminali geliyor

Kaynak: Haber Bülteni
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Karamürsel Terminal