Tahir Büyükakın kırsala bağlanan doğal gaz oranını açıkladı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi nüfusu devamlı azalan kırsal bölgelerinde yaşamı kolaylaştırmaya devam ediyor.

Tahir Büyükakın kırsala bağlanan doğal gaz oranını açıkladı!
Kocaeli Haber - Tahir Büyükakın kırsala bağlanan doğal gaz oranını açıkladı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın geçen hafta Körfez Sevindikli Köyü’nde katıldığı törenle ilimizde doğal gaz bağlanan kırsal alan oranı yüzde 70’e çıktı.

“SAVAŞA DOĞRU GİDEN BİR DÜNYADA…”

Körfez Sevindikli’deki programda konuşan Başkan Büyükakın, çok önemli açıklamalar yaptı. Başkan Büyükakın, konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Savaşa doğru giden bir dünyada, Allah korusun olası bir 3. Dünya Savaşı’nda, insanların birbirinin gırtlağına acımasızca basmaya başladığı bir dünyada, su savaşlarının yaşandığı bir dünyada, ayakta kalmak için bizim topraklarımızı ekmeye devam etmemiz; bu alanları hayatta tutmamız, muhafaza etmemiz ve aynı zamanda o ekme bilgisini elinde bulunduran insanlarımızı da buralarda yaşamaya teşvik etmemiz lazım.”

DOĞAL GAZ VE ULAŞIM HİZMETLERİ

“Bu bölgelere doğal gaz getirme çalışmamızın temel motivasyonu da işte budur. Buralarda yaşansın, burada yaşam devam etsin istiyoruz. Herkes söyler; şehirden kırsala dönüş olsun. Ama bunun altyapısını da hazırlamanız gerekiyor. Günümüz koşullarında bu bölgelerde doğal gaz olması lazım. Burada oturan insanların şehre rahat ulaşabiliyor olması lazım. Belki aileden şehirde bir işte çalışan varsa buradan ayrılmadan işine kolayca gidip-gelebilmesi lazım.”

Tahir Büyükakın kırsala bağlanan doğal gaz oranını açıkladı! - Resim : 1

DOĞAL GAZLI KÖY SAYISI ARTIYOR

“Bunun için düzgün yolların yapılması gerekir. Ayrıca düzenli bir ulaşım ağı olması, toplu taşıma olması gerekir. Doğal gaz gibi bunun için de çalışmalar yapıyoruz. Bugün belki tarıma direkt destek diye adlandırmıyor olsak da, kırsal alanlara toplu ulaşımı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak üstlendik. Önceden günde iki kez araç kalkan köylerimize düzenli otobüs seferlerimiz var. Bu işin maliyetini de tamamen üstlendik. Bu da yıllık 150 milyon TL gibi bir kaynak anlamına geliyor. Yollarımız yapılmış durumda. Doğal gazlı köy sayımız da yüzde 70’e ulaştı.”

Tahir Büyükakın kırsala bağlanan doğal gaz oranını açıkladı! - Resim : 2

“SEVEREK VE ÖNEMSEYEREK YAPIYORUZ”

“Bütün bunları şehirden kırsala dönüş eyleminin sözde kalmaması için yapıyoruz. Bu bölgelerin geleceğimiz açısından hayati önem arz ettiğini bilerek bu işleri hayata geçiriyoruz. Beş yılda üreticilerimize 1 milyar TL doğrudan destek sağlarken, bu desteğin amacına ulaşması, ekip-biçen, besleyen, büyüten insanlarımızın da bu bölgelerde yaşamına devam etmesi için dolaylı birçok işi yapmaya devam ediyoruz. Bütün bunları asli belediyecilik hizmetine girmiyor diye düşünmeden severek ve çok önemseyerek yapıyoruz.”

Kaynak: Haber Bülteni
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tahir Büyükakın Doğal gaz