Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin yeni genel sekreteri kim olacak? İşte kulislerde konuşulanlar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu görevinden ayrılıyor. Peki yeni genel sekreter kim olacak?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 2019 yılında göreve geldikten sonra Ankara tarafından yeni bir genel sekreter atanmıştı. İlhan Bayram’ın Büyükşehir Belediyesinden ayrılmasıyla beraber, KBB’nin yeni genel sekreteri Balamir Gündoğdu olmuştu. Gündoğdu, 5 yıllık Kocaeli serüveninin ardından Ankara’ya dönüyor.

ŞOK AYRILIK
KBB Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, 5 yıllık Kocaeli macerasının ardından, arasının oldukça iyi olduğu bilinen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın talebiyle Bakan Müşaviri olarak görevlendirdi. Gündoğdu bu haberi X hesabı üzerinden, “Kıymetli Kocaelili hemşerilerim,
İçişleri Bakanımızın talebiyle ‘Bakan Müşaviri’ olarak atanma sürecimin başladığını sizlerle paylaşmak isterim.
5 yıldır onurla ve gururla birlikte çalıştığım başta KBB başkanıma, tüm mesai arkadaşlarıma ve sizlere çok teşekkür ediyorum…” duyurdu.

BÜYÜKAKIN TEŞEKKÜR ETTİ
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da Balamir Gündoğdu’ya sosyal medyası hesabından yanıt vererek yeni görevinde başarılar diledi. Büyükakın, “Birlikte çalışmaktan büyük memnuniyet duyduğum Genel Sekreterimiz Balamir Gündoğdu’ya bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı şehrim ve hemşehrilerim adına teşekkür ediyor,  yeni görevinde başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

KONUŞULAN İSİMLER
Bugün yaşanan gelişmelerin ardından gözler Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin yeni genel sekreterinin kim olacağına çevrildi. Genel Sekreterlik makamı, belediye başkanlığı makamından sonraki en önemli birim. Haliyle genel sekreterin kim olacağı hem belediye koridorlarında, hem de kent genelinde oldukça merak edilen bir konu.

DAHA ETKİLİ OLACAK
Büyükakın göreve ilk başladığı dönem Ankara tarafından bir genel sekreter atanması oldukça makul karşılanmıştı. Ancak bu dönem yeni genel sekreterin belirlenmesinde, Başkan Tahir Büyükakın’ın daha büyük bir etkisi olacağı konuşuluyor. Peki hem belediye koridorlarında, hem de siyasi kulislerde kimlerin ismi konuşuluyor?

ÜÇ GENEL SEKRETER YARDIMCISI
İddialara göre yeni genel sekreter adaylarından üçünün, mevcut genel sekreter yardımcıları olduğu ifade ediliyor. Genel sekreter yardımcılarından Hasan Aydınlık, Gökmen Mengüç ve Ali Haydar Bulut’un genel sekreter adaylarından olduğu iddia ediliyor.

DİSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVİ
Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karadağ da ismi Genel Sekreter adayı olarak dillendirilen isimlerden. Ahmet Karadağ, Diyarbakır Su ve Kanal İdaresi Genel Müdürlüğü, Darıca Başkan Yardımcılığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde Daire Başkanlığı gibi görevler de üstlenmiş, tecrübeli bir bürokrat.

ESKİ BELEDİYE BAŞKANI
Genel sekreterlik için sürpriz bir isim de dillendiriliyor. O da bir süredir kent gündeminden uzak kalan, Körfez Belediyesi eski Başkanlarından Yunus Pehlivan. Bu beş isim kulislerde genel sekreter adayları olarak dillendiriliyor.

AK PARTİ’NİN KAYBETTİĞİ YERLER…

Ancak dikkat çeken bir iddia daha var. O da AK Parti’nin kaybettiği büyükşehirlerdeki tecrübeli genel sekreterlerden Kocaeli’ye isim kaydırabileceği şeklinde. Bu noktada da öne çıkan isimlerden biri, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan. Yine Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin eski genel sekreteri de bu profile uygun bir isim. Nihai kararın ne olacağı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin yeni genel sekreterinin kim olacağı oldukça merak ediliyor.

İŞTE GÜNDEMDEKİ İSİMLER:

HASAN AYDINLIK

GÖKMEN MENGÜÇ

ALİ HAYDAR BULUT

AHMET KARADAĞ

YUNUS PEHLİVAN

ULAŞ AKHAN