Kocaeli Büyükşehir’de daire başkanıydı. Yeni adresi o daire oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde önemli gelişme. Bir süre önce daire başkanlığından istifa eden ismin geçiş yaptığı yeni daire başkanlığı belli oldu

Kocaeli Büyükşehir’de daire başkanıydı. Yeni adresi o daire oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde Ulaşım Daire Başkanı olarak görev yapan Ahmet Çelebi, 20 Haziran tarihinde görevinden istifa etmişti. Ahmet Çelebi’nin yerine Ulaşım Daire Başkanı olarak atanan isim ise Ali Bilgi olmuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın Bilecik Valiliği döneminde de çalışma arkadaşı olan Ahmet Çelebi, ani bir şekilde görevinden istifa ettikten sonra izne çıkmıştı.

O DAİREYE GİTTİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesindeki memuriyeti devam eden Ahmet Çelebi’nin yeni adresi de belli oldu. Çelebi, Numan Balaban’ın başkanlığını yürüttüğü Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığında görevlendirildi. Çelebi için, “Koordinatör oldu” iddiaları belediye içinde konuşulsa da, henüz Çelebi için net bir görevlendirme yapılmadığı öğrenildi. Ahmet Çelebi bundan böyle Büyükşehir Belediyesindeki yolun Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığında devam edecek.

AHMET ÇELEBİ KİMDİR?

1979 Kütahya doğumlu. İlk, orta eğitimini Kütahya’da, liseyi Denizli’de okudu. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İnşaat Fakültesi mezunu. Bahçeşehir Üniversitesinde “Kent ve Ulaşım Sistemleri Yönetimi” programında “Trafik Kazalarının Mekansal Analizi” konulu çalışmasıyla yüksek lisansını tamamladı. 2004-2006 arasında özel sektörde inşaat mühendisi, kısım şefi ve şantiye şefi olarak çalışan Çelebi, 2007 yılı başında Kocaeli Büyükşehir Belediyesine geçti. 2010 yılında Ulaşım Planlama Şube Müdürü oldu. Sonrasında sırasıyla Raylı Sistemler Şube Müdürlüğü, Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Toplu Taşıma Planlama Şube Müdürlüğü yaptı. 2035 Kocaeli Ana Ulaşım Planı, Kocaeli Lojistik Master Planı ve Stratejilerinin Belirlenmesi, Kocaeli Geneli Karayolu Koridorları Projeleri, Yol ve Katlı Kavşak Projeleri, Sekapark-Otopark Arası Tramvay Projesi, Kuzey LRT Metro Projesi, Akıllı Ulaşım Sistemleri Trafik Sinyalizasyon ve Trafik Kontrol Merkezi projelerinin yürütücülüğünü yaptı. Büyükşehir Kağıtspor’da Karate, Tekwando ve Atıcılık dallarında da sorumlu yöneticilik yapan Çelebi, bir süre Atıcılık Federasyonu yönetim kurulu üyeliği görevini de yürütmüştü. Evli ve 3 çocuk babası.

Kocaeli Büyükşehir’de daire başkanıydı. Yeni adresi o daire oldu - Resim : 1