Kocaeli EDS seri ceza kesiyor! Kocaelililer dikkat! “Arkadaşlar acayip geçiriyorlar” diyerek EDS’den yediği cezayı paylaştı! KOCAELİ EDS CEZA ÜCRETİ NE KADAR?

Kocaeli’de 15 Nisan tarihi itibarı ile EDS cezaları kesilmeye başlandı. EDS’den ceza yiyen Kadir Üstün isimli vatandaş, tüm vatandaşları uyardı. Hız sınırını koruyun, bu ağır cezaları ödemeyin. İşte detaylar…

Kocaeli EDS seri ceza kesiyor! Kocaelililer dikkat! “Arkadaşlar acayip geçiriyorlar” diyerek EDS’den yediği cezayı paylaştı! KOCAELİ EDS CEZA ÜCRETİ NE KADAR?

Kocaeli’de Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) yaklaşık 2 yıl önce kuruldu. Yerel seçimlerin ardından EDS’ler aktifleştirildi. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Kocaeli’nin çeşitli bölgelerinde hız koridorları oluşturuldu. Ve park cezaları için de EDS’ler kullanılıyor.

HERKESİ UYARDI

Kocaeli’de ikamet eden Kadir Üstün isimli vatandaş, EDS’den yediği ceza evrakını paylaştı. Hız sınırının 70 kilometre olduğu Kuruçeşme mevkiinde 86 kilometre hız ile EDS’ye takılan Kadir Üstün’e 1.500 TL ceza kesildi. Sosyal medyadaki arkadaşlarını uyaran Kadir Üstün, “Arkadaşlar dikkat, acayip geçiriyorlar. Lütfen 70 hız sınırını koruyalım” ifadelerini kullandı.

KOCAELİ’DE EDS NOKTALARI NERELERİ?

Gölcük’ten Kirazlıyalı’ya kadar 5 noktada oluşturulan hız koridoru kapsamında, İzmit Ömer Türkçakal Bulvarı, Symbol AVM ve fabrikalar yolu mevkii, Kuruçeşme çıkışı (KOTAŞ), Körfez Kirazlıyalı ve Yeniköy Kalıcı Konutları önüne EDS tabelaları ve mobeseleri bulunuyor.

Kocaeli’de oluşturulan 5 hız koridorunun 4’ünde hız limiti 82 kilometre. Bir tek hız sınırının otomobiller için de 70 kilometre olduğu bölge İzmit Kuruçeşme mevkiindeki EDS’ler. Burada hız sınırının 70 kilometre olmasının gerekçesi köprü altı olmasına dayandırılıyor.

Kocaeli EDS seri ceza kesiyor! Kocaelililer dikkat! “Arkadaşlar acayip geçiriyorlar” diyerek EDS’den yediği cezayı paylaştı! KOCAELİ EDS CEZA ÜCRETİ NE KADAR? - Resim : 1

Kaynak: HABER MERKEZİ