Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz: Sizin de tahmininizin daha üstünde bir rakam olacak

AK Parti Körfez İlçe Başkanlığı 8. Olağan Kongresi bugün gerçekleşti. Kongreye katılanlar arasında Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz'de yer aldı. Gazetemize açıklama yapan Demiröz asgari ücret hakkında, “Sizin de tahmininizin daha üstünde bir rakam olacak merak etmeyin" dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz: Sizin de tahmininizin daha üstünde bir rakam olacak

AK Parti’de kongre süreci kaldığı yerden devam ediyor. AK Parti Körfez İlçe Başkanlığı 8. Olağan Kongresi bugün Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Mevcut başkan Nurettin Okudan'ın tek aday olduğu kongrede 401 delege oy kullandı, 30 yönetim kurulu üyesi 50 il delegesi belirlendi. Kongreye katılanlar arasında Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz'de yer aldı.

"MEMNUN EDECEK BİR RAKAM ÇIKACAK"

Demiröz askeri ücret hakkında gazetemize yaptığı açıklamada, "Sizin de tahmininizin daha üstünde bir rakam olacak merak etmeyin. Biz üst gelir grubundan alt gelir grubuna mutlaka kaynak aktarmaya çalışacağız. Ama asgari ücretin devletle işi yok özel sektörle işi var onu bilelim. Ben bir rakam söylemeyim, biraz çalışılıyor, bütçeyi göreceksiniz. Onları da memnun edecek bir rakam çıkacak. Gelecek yılda biz ücretlimizi, emeklimizi ezdirmeyeceğiz. Enflasyona ezilmeyecekler. Gelir kaynağı fazla yerlerden alıp sosyal dengeyi sağlayacağız" ifadelerine yer verdi.

EMEKLİLER İÇİN EK TEDBİRLER YOLDA

Emekli vatandaşın da durumuna değinen Vedat Demiröz, "Hiç merak etmeyin biz şu an önceliği emeklilere veriyoruz. Bütçemiz yeni sunuldu zaten Plan Bütçe Komisyonuna. Bunun yanı sıra biz zaten emekliler için ek tedbirler alıp bu sıkıntılı dönemlerden kurtulmalarını sağlayacağız. Türkiye bunları aşar hiç merak etmeyin. Yeter ki birlik beraberlik olsun" dedi.

"MUHAFAZAKAR KÜRT KARDEŞLERİMİZ..."

Türkiye'nin terör konusundaki yasal prosedürleri ve yeterliliği hakkındaki sorulara ise, "Yani bu alınan bir karar, meclisin vereceği bir karar. Önemli bir şey, çoğunluk Ak Parti'de ama bizim tabi bulunduğumuz Avrupa Birliği'nde falan idam olan ülkeler yok. Böyle karar verilmiş, cezalar az değil ama niyetler bozulmuş. İnsanların Türkiye’ye bakış açısından dolayı rahatsızlığımız var. Türkiye kendi içinde kendi birliğini beraberliğini muhalefet ve iktidarla sağladıktan sonra bunların üstesinden gelir hiç merak etmeyin. Bu güne kadar teröre karşı yaptığımız etki bundan sonra daha da şiddetlenecek ve bir terör devleti kurdurmayacağız ama muhafazakar Kürt kardeşlerimizin daha fazla özgürlük, demokrasi alanlarını aşma yönünde tavırlarımız olacak.

"TÜRKİYE'DEKİ KÜRT KARDEŞLERİMİZE YARDIMCI OLMAK DEĞİL"

Biz muhafazakar Kürtlerin PKK gibi bir derdimiz var. Onlar bizim derdimizle dertleşmiyor. Onların amacı Amerika'yı sırtlarına alıp kendilerine bir terör devleti kurdurmak ve İsrail ile birlikte hareket etmek. Zaten birlikte hareket ediyorlar. Kandilin kendi amacı tamamen Türkiye’deki Kürt kardeşlerimize yardımcı olmak değil, onların amacı kendilerine bir terör devleti kurmak ve Amerika'nın uşaklığına devam etmek" şeklinde yanıt verdi.

AÇILIM SÜRECİ

Açılım süreci olup olmayacağından da bahseden Demiröz açıklamasında, "Açılım diye daha bir şey yok, ortada bazı fikirler var. Ben de kürdüm hiçbir sıkıntı yok aynı eşit şartlardayız. Ülke içindeki kanunlara karşı hepimiz eşitiz. Ama dediğim gibi nifak tohumları ile algı yaratarak sanki onlar dışlanıyormuş gibi yaparak bu güne kadar getirmeye çalıştılar ama biz o oyuna gelmedik. Doğuda da gidin istediğiniz gibi elinizi kolunuzu sallayarak, bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti kendi topraklarına hakim" ifadelerine yer verdi.

"CUMHURBAŞKANIMIZ ORADA CEVAP VERECEK"

Son günlerde gündemde yer alan Devlet Bahçeli'nin açıklamaları hakkında ise dikkat çeken söylemlerde bulunan Vedat Demiröz, "Devlet Bahçeli'nin çağrısını değerlendireceğiz. Çarşamba günü grup toplantımız var Cumhurbaşkanımız orada cevap verecek. Ben hem parti disiplini hem parti terbiyesi açısından o günü bekleyeceğim" dedi.

"KOCAELİ BİZDEN NE İSTERSE ONU VERECEĞİZ"

Kocaeli hakkında da genel bir değerlendirmede bulunarak, "Kocaeli bugün Türkiye de milli gelir bakımından birinci sırada, İstanbul'un önünde. Kocaeli bizim göz bebeğimiz. Burası sanayi kenti ben Kocaeli'den çok ümitliyim. Ülkemizin ihracat kapılarından birisi ve Kocaeli bizden ne isterse onu vereceğiz. Metro çalışmaları da başladı bildiğim kadarıyla bu yüzden Kocaeli tam yaşanacak yer" açıklamalarında bulundu.

Kaynak: Eren DEMİRTÜRK
Tütünçiftlik Kültür Merkezi Ak Parti Körfez İlçe Başkanlığı Vedat Demiröz