Ali Yerlikaya: “Devletimizin bugün de tüm suçluların ensesindedir”

Türkiye genelinde düzenlenen 53’üncü ‘Muhtarlar Buluşması’nda önemli açıklamalar yapan Ali Yerlikaya, "Devletimiz suçluların ensesinde" çağrısı verdi.

Ali Yerlikaya: “Devletimizin bugün de tüm suçluların ensesindedir”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde düzenlenen 53’üncü ‘Muhtarlar Buluşması’nda önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul’da gerçekleştirilen programda, muhtarların toplumdaki rolüne vurgu yapıldı.

"HUZUR VE GÜVEN EVDE BAŞLAR"

Bakan Yerlikaya, huzur ve güvenin öncelikle evde ve mahallede başladığını belirterek, muhtarların bu süreçteki önemli destekçiler olduğunu ifade etti. "Muhtarlarımız, mahallelerimizin esenliği için Muhtarlık Kanunu'nun verdiği yetki ve sorumluluk bilinciyle çalışmaya devam ediyor" dedi.

"MİLLET VE DEVLET ARASINDAKİ GÖNÜL BAĞI"

Yerlikaya, muhtarlığın millet ve devlet arasında bir gönül bağı olduğunu vurgulayarak, "Milletimizin her ferdi, devletine ihtiyaç duyduğunda ilk olarak muhtarın kapısını çalar" dedi. Muhtarların toplumdaki ihtiyaçlara duyarlı olduklarını belirtti.

"MÜCADELE VURGUSU: TAVİZ VERMEYECEĞİZ"

Bakan, terör, organize suç örgütleri ve diğer tehditlerle mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini belirterek, "Devletimizin nefesi, tüm suçluların ensesindedir. Bundan taviz verilmeyecektir" ifadelerini kullandı.

"SEFERBERLİK ÇAĞRISI"

Yerlikaya, suç önlemenin sadece güvenlik tedbirleriyle mümkün olmayacağını, bunun bir seferberlik gerektirdiğini belirtti. Muhtarların bu seferberlikteki rolünün önemine dikkat çekti. Toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş ve İstanbul Valisi Davut Gül de katıldı. Muhtarlar, yerel düzeydeki sorunların çözümünde önemli bir rol oynamaya devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak: İHA
Ali Yerlikaya Muhtarlar Buluşması terör