Ankara’da yeni lezzet ; Ahtapot döneri! Şefler anlattı

Döneri ile tanınan Ankara’da deniz ürünleri restoranı işleten şef kardeşler Faruk ve Mehmet Gezen, menülerine "ahtapot döneri" ekleyerek dikkat çekti.

Ankara’da yeni lezzet ; Ahtapot döneri! Şefler anlattı

Türk mutfağının klasik lezzetlerini deniz ürünleri ile harmanlayan şefler, daha önce levrek şiş, simit levrek ve orkinos döner gibi farklı tatlar sunmuştu. Şimdi ise müşterilerin ilgisini çekecek yeni bir lezzet olan ahtapot dönerle yenilikçi mutfak deneyimlerine devam ediyorlar.

ŞEFLER KONUŞTU

Ahtapotları önce kaynar suda bekletip ardından tereyağlı özel sosla döner tezgahında pişiren şef kardeşler, başarılı bir sonuç elde ettiklerini belirtiyor. Sosyal medyada paylaştıkları özgün yemek videolarıyla dikkat çeken Mehmet Şef, "Balık dönerimizle Türkiye gündemindeydik. Bu sefer de ne yapabiliriz diye düşünürken ahtapot döner fikri doğdu ve hemen menümüze ekledik," diye konuştu.

SOSYAL MEDYAYA ÖNEM VERİDKLERİNİ SÖYLEDİ

Sosyal medya içeriklerinin yoğun ilgi gördüğünü belirten Mehmet Şef, başlangıçta yemeklerin fotoğraflarını paylaştıklarını, ancak videoların daha çok izlendiğini fark ederek kısa ve ilgi çekici videolara yöneldiklerini dile getirdi. Videoların kendileri için ilham kaynağı olduğunu belirten Mehmet Şef, bu süreçte sosyal medyanın büyümelerine önemli katkı sağladığını vurguladı.

DÖNER DENİZ ÜRÜNLERİNE UYARLANDI

Daha önce döner işletmelerinde çalışmış olmalarının da avantaj sağladığını ifade eden Mehmet Şef, "Balıktan künefe, Adana kebabı, lahmacun gibi pek çok deniz ürünü tabanlı tarif geliştirdik ve müşterilerimizden çok olumlu tepkiler alıyoruz. Ahtapot döner de bu yenilikçi lezzetler arasında yerini aldı," dedi.

OLUMLU TEPKİLER GELDİ

Müşterilerin ahtapot döneri ilk kez gördüklerinde şaşkınlık yaşadığını söyleyen Mehmet Şef, döneri deneyimleyenlerin tadını çok beğendiğini belirtti. Ahtapot döner, müşterilerin ilgisini çekerken sosyal medyada da geniş yankı uyandırıyor.

İNSTAGRAM İÇİN ÖZEL OLARAK HAZIRLADIĞIMIZ VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Kaynak: İHA
Ankara Mehmet Gezen Faruk Gezen