At ve eşek eti en çok bu illerde kullanıldı: Kocaeli'de aralarında mı?
Tarım Bakanlığı'nın taklit ve tağşiş listesine göre en çok at ve eşek eti o 2 ilde yeniliyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayımladığı son rapor, kırmızı etteki skandalın boyutlarını gözler önüne serdi. Yapılan incelemelerde, vatandaşlara domuz etinin yanı sıra at ve eşek eti de yedirildiği belirlendi. Özellikle Adana ve Sakarya illerinde bu durumun yaygın olduğu tespit edildi.
ENDİŞE YARATTI
Skandal, Köfteci Yusuf ile başlayan süreçte daha da derinleşti. Bakanlığın "guvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresinde yayımlanan liste, tüketicileri dehşete düşüren ayrıntılar içeriyor. Listede yer alan bilgilerin ardından halkın güvenliği ve sağlığı konusunda endişeler arttı.
KOMŞUDA 6 İŞLETME
Uzmanlar, kırmızı etteki hilelerin boyutunun sağlığı tehdit ettiğini vurguladı. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın verilerine göre, Adana'da 9, Sakarya'da ise 6 işletmenin at ve eşek eti kullandığı tespit edildi. Bu durum, bu illerde yaşayan milyonlarca insanın sağlığını ciddi şekilde riske atıyor.