Bakanlıktan 81 ile genelge: Kış saati kalkıyor mu?

MEB tarafından 81 ilin valiliklerine gönderilen ‘okul ve ders saati uygulaması’ konulu genelgede, il bazlı ders saati başlangıç saatlerini belirlemeye valiliklerin yetkili olduğu hatırlatıldı.

Bakanlıktan 81 ile genelge: Kış saati kalkıyor mu?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitim-öğretim sürecinin aksamaması adına illere gönderdiği genelgeyle derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin yeniden düzenlenmesini talep etti. Genelgede, bu düzenlemenin öğrencilerin olumsuz bir durumla karşılaşmaması için kritik olduğu vurgulandı.

İLERİ SAAT UYGULAMASI SÜRECEK

MEB, ülke genelinde uygulanan ileri saat uygulamasının, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla devam edeceğini belirtti. Bu durum, öğrencilerin günlük aktivitelerinin daha verimli geçmesini sağlamak amacı taşıyor.

180 İŞ GÜNÜ VURGUSU

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre ders yılının en az 180 iş günü olması gerektiğine dikkat çekildi. Bu düzenleme, eğitim kalitesinin korunması adına büyük önem taşıyor.

VALİLİKLERE YETKİ VERİLDİ

Genelgede, yaz saati uygulamasının devam etmesi nedeniyle kış saati uygulamasına geçilmeyeceği ifade edildi. Valiliklere il bazında mesai ve ders saatlerinin düzenlenmesi konusunda yetki verilerek, her ilin kendine özgü koşullarını göz önünde bulundurarak esnek bir planlama yapmasına olanak tanındı.

ÖĞRENCİ GÜVENLİĞİ ÖNCELİKLİ

Ders saatlerinin planlanmasında gün batımı ve doğumu saatleri ile toplumsal koşulların dikkate alınması gerektiği vurgulandı. Öğrenci güvenliği için gerekli tedbirlerin alınması da genelgede öne çıkan bir madde olarak belirtildi.

Kaynak: Kamu Son Haber
kış saati Milli Eğitim Bakanlığı Valilik