CHP'li Belediye Başkanı hakkında tutuklama kararı! Soruşturma sürüyor

Antalya'nın Tünektepe bölgesinde yaşanan teleferik kazasıyla ilgili yürütülen soruşturmada, CHP'li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de aralarında bulunduğu beş kişi tutuklandı.

CHP'li Belediye Başkanı hakkında tutuklama kararı! Soruşturma sürüyor
Mesut Kocagöz hakkında tutuklama kararı

Kazanın, teleferik direklerinden birinin bilinmeyen bir nedenle devrilmesi sonucu bir teleferik kabininin düşmesiyle meydana geldiği belirtildi. Olayda kabin içinde bulunan 54 yaşındaki Memiş Enes Gümüş hayatını kaybederken, çok sayıda vatandaş da yaralandı.

ÖN RAPOR HAZIRLANDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kazaya dair yaptığı açıklamada, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli soruşturmanın ayrıntılarını paylaştı. Olayın ardından, 1 Cumhuriyet Başsavcıvekili, 1 Cumhuriyet Savcısı, 2 iş sağlığı ve güvenliği uzmanı, 2 makine mühendisi ve 1 elektrik mühendisi olmak üzere toplamda 7 kişiden oluşan bilirkişi heyetinin olay yerinde detaylı incelemeler gerçekleştirdiği ve ön raporun hazırlandığı bilgisi verildi.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 14 şüpheliden 5'inin tutuklandığı, 8 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildiği, bir kişinin ise serbest bırakıldığı açıklandı. Tutuklananlar arasında CHP'li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün yer alması dikkat çekti. Adalet Bakanı Tunç, olayın titizlikle araştırıldığını ve adli soruşturmanın tüm boyutlarıyla sürdüğünü vurguladı.

Kaynak: hayatgazetesiordu.com
Chp İl Başkanlığı Mesut Kocagöz Antalya