Darıca’da sinemaseverler yarışıyor! Birinciye 100 bin TL ödül verilecek

Geleneksel Darıca Kısa Film Yarışması, sinemaseverlerle üçüncü kez buluşuyor. Bu yıl "Şehir Komşuluğu" temasıyla gerçekleştirilen Darıca Birol Güven Kısa Film Yarışması'nda birinciye 100 bin TL ödül verilecek.

Darıca’da sinemaseverler yarışıyor! Birinciye 100 bin TL ödül verilecek
Kocaeli Haber- Darıca'da kısa film yarışması

Darıca Kaymakamlığı'nın koordinasyonunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Darıca Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen yarışmanın bu yılki büyük ödülü 100 bin TL olarak belirlenirken, ikinciye 50 bin TL, üçüncüye 30 bin TL ve mansiyon ödülü olarak ise 20 bin TL verilecek. Yarışmada filmler, senarist Birol Güven'in başkanlığını yaptığı jüri tarafından değerlendirilecek. "Şehir Komşuluğu" temasıyla düzenlenen filmler, 30 Ekim’de sona eren başvuruların ardından değerlendirmeye alınacak. Yarışmanın tanıtım lansmanı, Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ve Kocaeli İl Kültür Müdürü Fatih Taşdelen'in katılımıyla yapıldı.

‘HERKESİN KATILIMINI BEKLİYORUZ’

Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, yarışmanın üçüncü kez düzenlendiğini belirterek, "Ülkemizdeki her bireyin bu yarışmaya etkin bir şekilde katılımını arzu ediyoruz. İlçemizin sanat, kültür ve benzeri etkinliklerle tanınmasını istiyoruz. Bu kısa film yarışması, bu amacımıza hizmet edecek. Uluslararası katılımlar da başlamış durumda. Geçen yıl Kayseri'den bir yarışmacı ödül kazandı. Kısa film yarışmasıyla gençlerimize ve vatandaşlarımıza kendilerini ifade edebilecekleri bir platform sunduk ve ilçemizdeki sanatsal, kültürel etkinliklerin sayısını artırdık" ifadelerini kullandı.

‘İLGİ OLDUKÇA YOĞUN’

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ise, "Türkiye genelinde ses getiren bir organizasyona imza atıyoruz. Katılım ve ilgi oldukça yoğun. Gelecekte bu film festivalini uluslararası bir festivale dönüştürme hedefimiz var. Hayallerimiz ve hedeflerimiz bu yönde" dedi.

Darıca’da sinemaseverler yarışıyor! Birinciye 100 bin TL ödül verilecek - Resim : 1

Darıca’da sinemaseverler yarışıyor! Birinciye 100 bin TL ödül verilecek - Resim : 2

Darıca’da sinemaseverler yarışıyor! Birinciye 100 bin TL ödül verilecek - Resim : 3

Kaynak: İHA
Kültür ve Turizm Bakanlığı Geleneksel Darıca Kısa Film Yarışması Birol Güven