'Erdoğan planı' ortaya çıktı!

AK Parti kulislerinden yeni gelişmeleri aktaran Nuray Babacan, “Partililer, erken seçim konusunda ise aceleci değil” detayını paylaştı.

'Erdoğan planı' ortaya çıktı!

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, AK Parti kulislerinden yeni detaylar paylaştı.

“İktidar Partisi’ndeki ataletin ve toplumdan kopuk siyasetin sona erip ermeyeceği kulislerin en çok konuşulan konusu” detayını paylaşan Nuray Babacan, “‘Partide herkes vitrin olmaya çalışırken, mutfakta yemeği yapan, soğanı patatesi doğrayan kimse kalmadı. Aslolanın mutfak olduğu unutuldu’ değerlendirmesi dikkat çekici. Partililere göre erken seçim değil, erkene alınmış seçim planlanıyor” ifadelerini kullandı.

“BAŞKA OLASILIK YOK…”

“Partililer, erken seçim konusunda ise aceleci değil” diye devam eden Babacan, “Cumhurbaşkanının 2028’e kadar seçim planı olmadığı, yeniden aday olmak için birkaç ay öne alınmış seçim planlandığı iddia ediliyor. AKP’lilere göre ‘erkene alınmış’ seçimden başka bir olasılık yok. ‘Çünkü bize seçim kaybettiren gerekçelerin hiçbiri ortadan kalkmadı. Ekonomi bunun büyük bölümü olsa da tek neden değil, yanlış politikalardan kaynaklanan sorunlar giderilmeden seçim olmaz’ yorumları yapıyorlar” kulislerini paylaştı.

“İLÇE YÖNETİMLERİNDEN İL YÖNETİMLERİNE KADAR ÇOK GENİŞ TABANLI DEĞİŞİM BEKLENİYOR…”

AK Parti yönetiminin kongre süreci nedeniyle yaz boyunca toplantılar yaptığını hatırlatan ve partinin yaşadığı sorunlar ile milletvekillerinin saha gözlemlerinin dinlendiğini dile getiren Nuray Babacan, yapılan saptamalara dair kulislerden edindiği bilgileri şöyle aktardı:

"SÜREÇ İYİ YÖNETİLMEDİ"


Son yıllarda, yenilenme ve yeni insan kaynağı yaratılmasıyla ilgili süreç, maalesef iyi yönetilemedi. Herkes vitrin olmaya çalışırken, mutfakta yemeği yapan, soğanı patatesi doğrayan kimse kalmadı. Aslolanın mutfak olduğu unutuldu. Topluma umut verecek projeler üretilmeyince, refleksler yavaşladı, atalet oluştu. Hastalıkların teşhisi doğru yapılamadı.

"ADALET DUYGUSU ZEDELENDİ"

Seçmen her yerde “Adalet duygusu zedelendi, bunu düzelt” diyor. Bu ekonomiyle birlikte en önemli başlık. Bu konuda acil adımlar atmalıyız. Taban bize “Aktörlerini değiştir, seçimlerden sonra söz verdiğiniz değişimi yapın” diyor. Bize mesafe koyan, başka partiye giden veya kararsız olan seçmeni ancak değişimle geri döndürebiliriz. Partinin durumunda 6 ay önceye göre olumlu anlamda kıpırdanma var. Bunu iyi değerlendirmek gerekir. Bize yönelik öfke azalıyor. Türkiye’nin etrafı ateş çemberi, vatandaş bunu görüyor. Ekonomide yavaş da olsa iyileşme başladı. Vatandaş, “Ekonomiyi düzeltirsen sana geri dönmeyi düşünürüm” noktasında…”

ERKEN SEÇİMİN ACELESİ YOK

Partililer, erken seçim konusunda ise aceleci değil. Cumhurbaşkanının 2028’e kadar seçim planı olmadığı, yeniden aday olmak için birkaç ay öne alınmış seçim planlandığı iddia ediliyor. AKP’lilere göre “erkene alınmış” seçimden başka bir olasılık yok. “Çünkü bize seçim kaybettiren gerekçelerin hiçbiri ortadan kalkmadı. Ekonomi bunun büyük bölümü olsa da tek neden değil, yanlış politikalardan kaynaklanan sorunlar giderilmeden seçim olmaz” yorumları yapıyorlar.

Cumhurbaşkanının çevresini saran tecrübesiz isimlerin deneyimli kadroları tasfiye etme amacı güttüklerine ilişkin değerlendirmeler de var. Bunlar arasında “Hepsi birilerinin yakını olan bu kadro, yanlış bir strateji uyguluyor. Tarihinde ilk kez muhafazakar seçmen CHP’ye oy verdi. Taban çözülüyor. Tarihi bir kırılma yaşandı. Bunu okuyabildiklerini sanmıyorum” diyenlerin yorumları ilginç.

Kongre öncesinde atamalarla yapılan değişiklikler tepki çekmeye devam ediyor. Tabanda yarışa izin verilmemesi eleştiriliyor. Parti kurmayları ise ilçe yönetimlerinden il yönetimlerine kadar çok geniş tabanlı değişim yapılacağı iddiasını dile getiriliyor. Bunun sonucu olarak hem MKYK’da hem de parti vitrini olan MYK da köklü değişim yapılacağı savunuluyor. Kabine de bu değişimden nasibini alacak. Şimdiden isimler konuşulmaya başlandı.

Kaynak: Medya Radar
Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Erken seçim