Fetullah Gülen'in yerine geçecek isim belli oldu!

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in ABD’de hayatını kaybettiği haberi gündeme bomba gibi düşerken, gözler örgütün bundan sonraki izleyeceği yol haritasına çevrildi...

Fetullah Gülen'in yerine geçecek isim belli oldu!

Son 5 yıldan bu ya da böbrek ve solunum yetmezliği başta olmak üzere ciddi sağlık sorunlarıyla boğuşan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fethullah Gülen’in ölümü öncesinde de örgüt içindeki liderlik kavgası ayyuka çıkmıştı. Ölümüyle birlikte liderlik kavgasının daha da büyüyebileceği hatta örgütün dağılma noktasına gelebileceği ifade ediliyor.

ÖNE ÇIKAN İSİM UZUN CEVDET

1974'te İzmir Bozyaka'daki öğrenci yurdunda Gülen ile tanışan Türkyolu, 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra örgütün beyin takımını oluşturan kadroları arasına girdi. Gülen’in kardeşi Seyfullah Gülen’in kızı Mebruke ile evlendikten sonra aralarındaki yakınlık daha da ilerledi ve tüm gizli; kriptolu faaliyetleri birlikte yürüttü. Özel kalemi olarak tüm görüşmelerini ve randevularını ayarladı.

EN BAŞ İSİM O

Türkyolu, emniyet, yargı ve TSK içindeki FETÖ’cülerden oluşan ve “Hususiler” adı verilen özel yapılanmanın da başında yer alan isimlerden biri olarak tanınıyor. Hususilerin tüm eylem ve faaliyetleri Cevdet Türkyolu tarafından sevk ve idare ediliyordu.

ÖRGÜT PARASINI ZİMMETİNE GEÇİRDİ KAVGASI

Kapatılan Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, 19 Mart 1999'da hakkında soruşturma açıldıktan iki gün sonra ABD'ye kaçan Gülen, beraberinde Cevdet Türkyolu'nu da götürdü. Gülen’in hastalığı ve yaşının ilerlemiş olmasından yararlanarak son 5 yılda ipleri eline alan Cevdet Türkyolu’nun örgütün himmet adıyla elde ettiği paraları şahsi hesabına aktardığı ve Pensilvanya ve Florida eyaletlerinde ailesi gayrı menkul satın alarak örgüt paralarını kendi ve ailesinin zimmetine geçirmesi örgüt içindeki kavgayı alevlendirdi.

BAŞYÜCELER ŞURASINDAKİ ÇEKİRDEK KADROLAR

Türkyolu’nun Gülen ile birlikte kaldığı komplesteki malikanede kendisine ait bir kozmik oda içinde örgüt faaliyetlerini organize ettiği ve kendisi dışında kimsenin bu odaya giremediği bilgisi istihbarat raporları ve FETÖ çatı davasındaki belgeler arasında yer alıyor. Örgüt içindeki en “Derin” kişi olarak tanımlanıyor. Örgütte liderlik kavgasında ismi öne çıkan diğer isimler ise örgütün “Başyüceler Şurası” adı verilen çekirdek kadrolar arasında yer alan Mustafa Özcan, Barbaros Kocakurt, İsmail Büyükçelebi, Adil Öksüz, Osman Şimşek, Abdullah Aymaz, Ekrem Dumanlı gibi isimler yer alıyor. Osman Şimşek ise “Mollalar heyeti”nin başını çekiyor.

EBUSELEME GÜLEN MUSTAFA ÖZCAN DA LİDERLİK ÇEKİŞMESİ

Örgüt içindeki liderlik kavgasında ses yükseltenlerden biri de Mustafa Özcan. Fetullah Gülen’in sağlık sorunlarının baş göstermesiyle örgüt içi muhalefeti yükselten Özcan, Cevdet Türkyolu’na karşı liderliğe soyunan bir diğer isim olarak öne çıkıyor.

ÂLİ HEYETİ SORUMLUSU İSMAİL BÜYÜKÇELEBİ

Fetullah Gülen sonrası öne çıkan ve örgütün çekirdek kadrolarından oluşan “Başyüceler şurası”, “Âli Heyeti” “İstişare Heyeti” diye adlandırılan örgütün tepe isimleri arasında yer alan İsmail Büyükçelebi’nin de liderlik kavgasına soyunan isimlerden biri olduğu uzun zamandan beri biliniyor.

Kaynak: SÖZCÜ
FETÖ Fethullah Gülen terör