Gebze’de meydana gelen patlama sonrası açıklama geldi! Mehmet Ali Özyiğit ve Zinnur Büyükgöz konuştu

Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, 5 katlı bir binanın 3. katında meydana gelen patlamaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gebze’de meydana gelen patlama sonrası açıklama geldi! Mehmet Ali Özyiğit ve Zinnur Büyükgöz konuştu
Kocaeli Haber- Gebze’de meydana gelen patlama sonrası açıklama geldi

Mevlana Mahallesi 866. Sokak’taki 5 katlı binanın 3. katında, ilk belirlemelere göre doğal gaz kaynaklı bir patlama yaşandı. Patlama sonrasında bölge, adeta savaş alanına döndü. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen ihbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ekibi, itfaiye, AFAD ve polis gönderildi. İçinde çocukların da bulunduğu toplam 7 yaralı, ilk müdahalenin ardından çeşitli hastanelere kaldırıldı. Patlama sonrası korku dolu anlar yaşayan mahalle sakinleri, olayın etkisiyle sokağa döküldü.

ARAÇ VE BİNALAR ZARAR GÖRDÜ

Patlama sonucu 3 bina ve 6 otomobilde hasar meydana geldi. Patlamanın gerçekleştiği bina başta olmak üzere, 3 bina zarar gördü. Patlamanın etkisiyle binadan kopan parçalar park halindeki 6 araca da zarar verdi.

‘8 YARALIMIZ VAR’

Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit ve Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Kaymakam Özyiğit, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Patlamanın sebebiyle ilgili teknik inceleme henüz tamamlanmadı. Patlamanın nedeni konusunda kesin bir bilgi yok. Toplam 8 yaralımız var. Doktorların ifadesine göre ağır yaralı yok. Bu yaralılardan bazıları kısmi tedavi sonrası taburcu oldu. Arkadaşlarımız çalışmaları sürdürüyor. Bina yöneticileri de dinleniyor. Hayatını kaybeden kimse yok; buna şükrediyoruz. Allah hepsine şifa versin. Kamu kurumlarımız olağanüstü bir şekilde çalışıyor," ifadelerini kullandı.

'3 GÜNDÜR GAZ SIZINTISI HAKKINDA TEREDDÜTLER VARDI'

Özyiğit, 18 Ekim Cuma günü Gebze’de birçok noktadan gaz kaçağı ve kokusu olduğu yönünde yapılan ihbarlara da değinerek, "Son üç gündür bu binada benzer gaz sızıntısı konusunda tereddütler vardı. Binada yapılan teknik incelemelerde, yetkililer sızıntı bulamadı. Bu, bina yöneticisinin ifadesidir. Bize intikal eden bir durum yok. Ancak patlamanın sebebinin genel gaz sızıntısı mı yoksa binanın içinde kendiliğinden gelişen bir olay mı olduğu henüz bilinmiyor. İncelemeler sonrasında netlik kazanacak," diye konuştu.

'YARALILARIN BİR KISMI KARŞI BİNADAN'

Yaralıların tamamının aynı binadan olmadığını belirten Kaymakam Özyiğit, "Patlama şiddetli bir şekilde gerçekleşti ve bu nedenle duvarlar parçalandı; karşı bina da etkilendi. Yaralılardan bazıları karşı binalardan," dedi. "İki binada ve araçlarda hasar var. Bu nedenle etraftaki yaralıların hepsi tarandı; içeride kimsenin kalmadığını düşünüyoruz. Arkadaşlar kontrol etti," şeklinde ekledi.

'GAZ SIKIŞMASI SONUCU PATLAMA MEYDANA GELDİĞİ İDDİASI

Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ise, "Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Elimizde bir doğal gaz patlaması durumu var. Patlama, binanın 3. katında meydana geldi ve ailedeki 5 yaralı var. Yolun karşısındaki daireye sıçrayan parçalar sebebiyle orada da yaralılar bulunuyor, ancak bu yaralar hafif. Patlamanın olduğu dairedeki yaralılardan biri anne, yanıklarla karşı karşıya. Hayatını kaybeden kimse yok. Annede ağır yanıklar mevcut; umarız en kısa zamanda iyileşir. Gaz sıkışması sonucu patlamanın meydana geldiği yönünde bilgiler var. İlk andan itibaren Gebze Belediyemizden kurtarma, itfaiye ve emniyet ekipleri olay yerine sevk edildi. Olayın adli, idari ve teknik incelemeleri devam ediyor. Detaylı açıklamaları ilerleyen zaman diliminde paylaşacağız," şeklinde konuştu.

Kocaeli Haber- Gebze’de meydana gelen patlama sonrası açıklama geldi

Kocaeli Haber- Gebze’de meydana gelen patlama sonrası açıklama geldi

Kocaeli Haber- Gebze’de meydana gelen patlama sonrası açıklama geldi

Kaynak: İHA
Gebze Mevlana Mahallesi Mehmet Ali Özyiğit