Hakan Fidan'dan Fetullah Gülen açıklaması : Mücadelemiz devam edecek

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümü hakkında açıklama yaptı

Hakan Fidan'dan Fetullah Gülen açıklaması : Mücadelemiz devam edecek
Hakan Fidan Fetullah Gülen'in ölümü hakkında açıklama yaptı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümü hakkında yaptığı açıklamada, "FETÖ örgütünün liderinin ölümünü istihbarat kaynaklarımız doğrulamaktadır. Bu karanlık yapının lideri yaşamını yitirmiştir. Ancak bu ölüm haberi, bizleri asla rehavete veya gevşemeye sürüklemeyecektir." dedi.

ÖLDÜĞÜ KESİNLEŞTİ

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen, 20 Ekim 2024 tarihinde hayatını kaybetti. Örgüt yönetimi, en çok kullandıkları sosyal medya hesapları aracılığıyla bu ölüm haberini duyurdu. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "FETÖ örgütünün liderinin ölümünü istihbarat kaynaklarımız da doğrulamaktadır." ifadelerini kullandı.

BU KARANLIK ÖRGÜTÜN LİDERİ ARTIK YOK

Bakan Fidan, Ankara'da Ukraynalı mevkidaşı Andrii Sybiha ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, terörle mücadeledeki kararlılıklarının süreceğini vurguladı ve "Bu karanlık yapının lideri artık yaşamıyor." şeklinde konuştu. Fidan, bu ölüm haberinin kendilerini asla rehavete veya gevşemeye yönlendirmeyeceğini belirterek, "Bu örgüt, milletimizin tarihindeki nadir tehdit odaklarından biridir. Binlerce genci kutsal değerler adına kandırarak kendi saflarına çekmiş ve onları vatanlarına, milletlerine ve kutsal değerlerine ihanet eden bir makine haline getirmiştir." dedi.

MÜCADELE DEVAM EDECEK

Bakan Fidan, yurt dışında bulunan bu kişilerin istihbarat servisleri tarafından büyük bir aşağılık içinde kendi ülkelerine, milletlerine ve değerlerine karşı bir silah olarak kullanıldığını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Bu ölüm vesilesiyle artık üzerlerinde bir nevi büyü olmaktan çıkmış olması gerekiyor. Kendilerini bu ihanet dolu yanlış yoldan geri çekilmeye, devletleri ve milletleri aleyhine faaliyetlerde bulunmaktan vazgeçmeye çağırıyorum. Bu yol, doğru bir yol değil ve sonu da hayırlı olmayacak. Milletimiz ve devletimiz, her türlü terör örgütüyle olduğu gibi bu örgütle de mücadeleye devam edecektir. Artık, yol yakınken geri dönmeyi bilmeleri gerektiğini hatırlatıyorum."

Kaynak: AA
Fetullah Gülen Hakan Fidan FETÖ