İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan gıda zehirlenmelerine karşı uyardı!

Körfez’de yaşanan gıda zehirlenmesi hakkında Nokta Gazetesi’ne konuşan Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan yaşanan olayla ilgili son gelişmeleri aktardı. Pehlevan söz konusu açıklamasında vatandaşların ve işletmecilerin nelere dikkat etmesi gerektiğini de ifade etti.

İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan gıda zehirlenmelerine karşı uyardı!

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde yedikleri tavuk döner sebebiyle 648 kişi besin zehirlenmesi yaşadı. Çok sayıda vatandaşın mide bulantısı, ateş ve kusma şikayetleri gibi nedenlerle hastaneye gittiği olayın ardından ise işletme sahibi olan 2 şahıs tutuklandı. Yaşanan zehirlenme olayları hakkında Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, Nokta Gazetesi’ne konuştu. Söz konusu açıklamasında Körfez’de yaşanan olaya ilişkin bilgiler veren Pehlevan, hastaneye başvuran vatandaşların hayati tehlikesi olmadığını söyledi. Süreci yakından takip ettiklerini de belirten Pehlevan, besin zehirlenmesine ilişkin uyarılarda bulunurken hangi durumlarda hastaneye gidilmesi gerektiğini de ifade etti.

“HAYATİ TEHLİKE ŞU AN DA SÖZ KONUSU DEĞİL”

Körfez’de yaşanan gıda zehirlenmesi hakkında konuşan Pehlevan, “Valilik açıklamasında zaten belirtildi. Şu an da çok şükür sıkıntılı bir hasta yok. Süreci takip ediyoruz. Belediye, emniyet, valilik işleme hakkında gerekli işlemleri yaptı. Çok şükür hayati tehlikesi olan herhangi bir hastamız yok. Süreci yakından takip ediyoruz. Şu an da bir problem yok. Takip ediyoruz. Servise alınmış hastalar var ama hayati tehlike şu an da söz konusu değil. Yakın takip ediyoruz onları da herhalde bugün yarın taburcu etmiş olacağız” diye konuştu.

“BESİN ZEHİRLENMESİ CİDDİ ANLAMDA SIKINTI YARATABİLECEK BİR DURUM”

“Tabi ki bu bize bir uyarı” diyerek sözlerine devam eden Pehlevan, “Önümüz yaz ve yazın çok hızlı bir şekilde gıdalar bozuluyor. Özellikle saklama koşulları, pişirme koşulları, hazırlayanların el hijyeni hepsi çok önemli. Bu konulara da dikkat çekmek istiyorum. Tabi ki besin zehirlenmesi ciddi anlamda sıkıntı yaratabilecek bir durum. Özellikle gıdaların saklanmasından, pişirilmesine ve pişirildikten sonraki süreçte çok dikkatli olmalı. Hijyene kesinlikle çok dikkat edilmeli. Vatandaşlarımızdan da özellikle bu konularda güvenilir yerlerden yemek ihtiyaçlarını gidermelerini öneririm” şeklinde konuştu.

“ÜRETİCİLERİMİZİN, ESNAFLARIMIZIN BİRAZ DAHA DİKKAT ETMESİ LAZIM”

Sözlerinin devamında Pehlevan, “Bu konuda tabi ki belediyelerle, tarım müdürlüğüyle bir bilgilendirme ve değerlendirme süreçlerimiz olacak. Halkı bilinçlendirmek yönünde gerekli çalışmaları daha fazla yapacağız. Çünkü önümüz yaz dönemi. Sıcaklıklar da gıda zehirlenmeleri daha önemli. Özellikle tavuk ve tavuk ürünleri çok çabuk bozulur. Onun için bu konularda özellikle üreticilerimizin, esnaflarımızın biraz daha dikkat etmesi lazım. Çünkü ciddi anlamda bir sıkıntıya yol açabilir” dedi.

“BU GİBİ DURUMLARDA MUTLAKA HASTANEYE GİTMEK LAZIM”

Besin zehirlenmesi vakalarında hangi belirtilerin görüldüğünü de anlatan Pehlevan, “Hijyen, malzemelerin, etlerin saklanması, pişirilmesi ve pişirildikten sonraki süreçte bekletilmeden tüketilmesi çok önem arz eder. Baş ağrısı, halsizlik, ishal gibi durumlarda hastaneye gitmek lazım. Genelde belirtileri bu şekilde. Bu gibi durumlarda mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurmak lazım.”

Muhabir: Gülşah Yücel Ay
Yüksel Pehlevan Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Gıda zehirlenmesi
Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız