İşte Türkiye'nin en soğuk yeri

Erzurum ve çevresinde bir yandan kar yağışı yüksek kesimlerden başlayarak yerleşim alanlarına doğru etkisini gösterirken bir yandan da termometreler hızla düşmeye başladı. Doğu Anadolu Gözlemevi’nden sıcaklık-12,5’e kadar düştü.

İşte Türkiye'nin en soğuk yeri

3.170 rakımlı Konaklı Karakaya Tepeleri’nde bulunan Doğu Anadolu Gözlemevi (DAG), Eylül ayında Türkiye'nin en soğuk bölgelerinden biri haline geldi. Erzurum’un farklı noktalarında kaydedilen sıcaklıklar ise şu şekilde: Yakutiye/Kırkgöze Dumlu’da -9,3, İspir Ulutaş’ta -8,8, Karayazı’da -6,6 ve Uzundere’de 1 derece.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, bölge genelinde havanın parçalı bulutlu olacağını ve öğle saatlerinden itibaren Ardahan'ın kuzeyi ile Bayburt ve çevresinde karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde ise kar yağışının etkili olacağını bildirdi. Ayrıca, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olaylarının yaşanması bekleniyor.

ZİRAİ DON UYARISI

Uzmanlar, azalan sıcaklıklar nedeniyle zirai don olabileceği konusunda uyarıda bulundu. "Bölgemiz genelinde gelecek hafta ortasına kadar zirai don olayı bekleniyor. Tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın tahmin ve uyarıları dikkatle takip etmeleri önemlidir," şeklinde açıklamada bulundular.

Kaynak: İHA
Erzurum Karakaya Tepeleri Kar Yağışı